Screenshot
HRVATI GA DOBRO PAMTE

VIDEO: NAJTEŽE ISKUŠENJE STIPE MIOČIĆA Zastrašujući Ngannou je pet godina mlađi, tri centimetra viši, a ima čak 9 centimetara veći raspon ruku!

O meču Miočića i Ngannoua već se govori kao o borbi stoljeća. Ako bi uspio i treći put obraniti pojas, Stipe bi postao UFC-ov rekorder u broju obranjenih naslova svjetskog prvaka u teškoj kategoriji
Piše: Dean BauerObjavljeno: 08. prosinac 2017. 15:06

Svijet mješovite borbe, i to onaj najelitniji, okupljen u UFC-u, dobio je novi spektakl. I to u najranijem mogućem terminu, što već samo po sebi svjedoči nestrpljivosti čak i UFC čelnika glede borbe o kojoj se govori od onog trenutka kada je u Detroitu Kamerunac Francis Ngannou teško nokautirao Nizozemca Alistaira Overeema.

Američki Hrvat Stipe Miočić 21. siječnja (po našem vremenu) u Bostonu branit će pojas svjetskog prvaka protiv kamerunske zvijezde. Upravo je naime UFC 220 prva sljedeća velika priredba ove promocije, pa su u program u glavnom gradu Massachusettsa odmah uvrstili i ovu borbu, ne obazirući se na činjenicu da je Kamerunac zadnju borbu imao prije pet dana. Naime, za Ngannoua je ta borba na koncu ispala vrlo lagana i kratka - završena je u prvoj rundi. Ngannou je dakle maksimalno spreman, a i sam iz ringa nakon pobjede poručio da želi borbu s Miočićem, i to “sutra”. Budući da je borba tako kratko trajala, a Kamerunac nije pretrpio teže udarce, ako i jedan pravi uopće, ne postoji prepreka koja se inače pojavljuje nakon mečeva. Tada se, čisto iz zdravstvenih razloga, borcu zabranjuje novi nastup u sljedeća dva-tri mjeseca. S druge strane, Stipe Miočić zadnju je borbu imao još 14. svibnja, skoro da je zaboravio kako izgleda oktogon.

Stipina najteža borba

Stipe Miočić, poznat i pod nadimkom The Firefighter (Vatrogasac), dosad je u profesionalnoj karijeri imao 17 pobjeda i dva poraza, dok mu je omjer u UFC 4-0, iako... Pogleda li se cijeli njegov karon u UFC-u, borbi je malo više i omjer je 10-2, ali tek ako bismo u te borbe uvrstili i one iz serije kao što su UFC on Fox, UFC Fight Night i UFC on Fuel TV, što je, u biti, zagrijavanje za ono što bi se zvalo “pravim” UFC-om. Hrvat iz Clevelanda naslov je svjetskog prvaka u teškoj kategoriji osvojio u Brazilu protiv Fabricija Werduma u svibnju prošle godine, a otada je dvaput obranio naslov: u rujnu prošle godine u svom Clevelandu protiv Overeema te u svibnju ove godine u Dallasu kontra Juniora dos Santosa. Ako bi uspio i treći put obraniti pojas, postao bi prvi UFC-ov rekorder u broju obranjenih naslova svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.

Međutim, ta će borba u Bostonu za Stipu vjerojatno biti i najveće, najteže iskušenje dosad. Naime, Francis Ngannou (31) pet je godina mlađi od Miočića, tri centimetra viši (196 cm), a ima i čak 9 centimetara veći raspon ruku (212 cm). Uza sve to, strahovit je nokauter: izračunali su mu da udarac rukom ima 100 konjskih snaga! Što dodatno objašnjava Overeemovo vrlo brzo lijeganje na pod. Kao i podatak da od šest UFC borbi i isto toliko pobjeda samo jednu nije završio prekidom.

Usput budi rečeno, kamerunskog se borca možda sjećaju zagrebački poklonici ovakve vještine “mlaćenja”. Ngannou je naime nastupao na UFC priredbi u zagrebačkoj Areni 10. travnja prošle godine, kada je svladao Amerikanca Curtisa Blaydesa, i to također prekidom. Ukupno pak u profesionalnoj MMA karijeri Kamerunac ima omjer 11-1.

Linker
19. travanj 2024 09:54