Screenshot
BRUTALAN KRAJ

VIDEO: NOKAUT KOJI ĆETE TEŠKO ZABORAVITI Pogledajte kako je 'ubojica legendi' nokautirao velikana i zaradio zvučni nadimak!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. listopad 2018. 15:52

Današnji nokaut dana donosi nam zvijezdu idućeg UFC eventa, odnosno onog koji se u subotu održava u kanadskom Monctonu. Mjesto unutar glavne borbe tog eventa Anthony Smith izborio je upravo briljantnim nastupom u svom prvom “main eventu”. U pitanju je ovoljetna pobjeda nad Mauriciom Shogunom Ruom u Hamburgu. Pogledajte kako je to izgledalo.

Smith je u ovu borbu uskočio kao zamjenski borac, nedugo nakon što je u mirovinu poslao jednog bivšeg prvaka, Rashada Evansa, piše Fight Site. Shogun Rua bio je unutar niza od tri pobjede, niza kakav nije imao otkako je dio UFC-a te se očekivalo da bi ovo mogao biti pravi trenutak za njegov “labuđi pjev” i još jedan posljednji napad na vrh. No, legendarni Brazilac naletio je na borca gladnog slave, gladnog “skalpova legendi”.

Nakon što je mjesec dana ranije za samo 53 sekunde nokautom savladao Evansa, za drugog bivšeg prvaka Smithu je trebalo samo pola minute duže. Shogun je pokušao parirati na nogama, ali vrlo brzo je osjetio koliko jako Smith udara te je vrlo brzo nakon toga i završen. Sve je to dokazalo kako Shogun nije niti blizu svojim najboljim izdanjima. Nema tu brzine i agresivnosti kao iz Pride dana, ali niti izdržljivosti primanja udaraca kao u legendarnoj prvoj borbi protiv Dana Hendersona.

Što se tiče Smitha, njega je pobjeda katapultirala na deseto mjesto službenog poretka poluteške kategorije, no i u borbi protiv drugopostavljenog borca, Volkana Oezdemira. U subotu se njih dvojica sastaju u glavnoj borbi Fight Nighta u kanadskom Monctonu, a Smith će pokušati godinu završiti na način kakav je u veljači, nakon nokaut poraza od Thiaga Santosa, teško mogao očekivati.

Linker
01. svibanj 2024 23:35