Screenshot
PODSJEĆANJE NA STRAŠAN POTEZ

VIDEO: OVO JE NAJBOLJI DOKAZ ZA ŠTO JE SVE SPOSOBNO 'ČUDO OD DJETETA' Sva ljepota 'Wonderboyevog' stila u nokaut pobjedi protiv bivšeg prvaka

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. ožujak 2019. 15:40

Prije nego će ove subote nakon gotovo deset mjeseci ponovno ući u Octagon, prisjetimo se za što je sve sposoban bivši izazivač velter kategorije, Stephen Thompson.

Za dati savršen primjer toga potrudio se sam UFC, koji je na svoj Youtube kanal postavio borbu Thompsona i Johnya Hendricksa, održanu u veljači 2016. godine, prenosi Fight Site. Thompson je u nju ušao s nizom od pet pobjeda i pogledom prema borbi za titulu, a tamo je gledao i njegov protivnik. Hendricks je dvije borbe ranije ostao bez titule, porazom kontroverznom odlukom protiv Robbiea Lawlera. Vratio se savladavši Matta Browna i on je također na ovu borbu gledao kao na priliku za osigurati trilogiju protiv Lawlera. Na kraju tome nije došao niti blizu.

Ova borba, uz onu odmah iduću, kada je savladao Rorya MacDonalda, svakako ostaje najimpresivnija predstava Stephena Thompsona u njegovoj UFC karijeri. Krasno kretanje, odlična obrana od rušenja i vrhunski raznovrsni udarci. Sve je to “Wonderboy” prezentirao u ovoj borbi. Kad se uspio opustiti, njegova izvedba u ovoj borbi bila je svojevrsna borilačka simfonija. Sve je završio nakon tri i pol minute, postavši prvi čovjek koji je Hendricka pobijedio prekidom.

Nažalost, nakon ove borbe krenuo je Hendricksov pad koji je završio neslavnim umirovljenjem. Thompson je nastavio rasti te je dogurao do dvije borbe za titulu protiv Tyrona Woodleya. Od titule još uvijek nije odustao, a mnogi upravo njega vide kao borca koji stilom najmanje odgovara Kamaru Usmanu. Ukoliko u subotu savlada Anthonya Pettisa, svakako će biti blizu tome.

Linker
24. travanj 2024 09:51