James Chance/Getty Images
ŠOKIRALI OKUPLJENE

VIDEO: RUŽNE SCENE S BORILAČKOG SPEKTAKLA U LONDONU UFC-ova zvijezda nije izdržala provokacije pa unakazila britanskog borca u 'backstageu'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. ožujak 2019. 12:19

Vrlo gadne scene viđene su nakon završetka UFC Fight Nighta u Londonu. Jorge Masvidal i Leon Edwards potukli su se u backstageu, nakon što je Edwards dobacio nešto Masvidalu dok je ovaj davao izjavu za medije, piše Fight Site.

Brbljavi Edwards je odmah nakon svoje pobjede protiv Gunnara Nelsona izjavio kako želi pobjednika glavne borbe za svog idućeg protivnika. Kako je u pitanju borac koji se često služi provokacijama, bilo je za očekivati kako Masvidal neće imati puno mira od njega. No, čini se da Jorge nije očekivao da će ovaj krenuti dok on još nije stigao niti proslaviti veliku pobjedu nad Darrenom Tillom.

Tijekom davanja izjava odmah nakon svoje borbe, Masvidal je prekinut od strane Edwardsa, koji je nešto dobacivao. Masvidal je na to prvobitno odgovorio “možda, a možda ne”, da bi onda krenuo prema Edwardsu, rekavši mu da mu dođe reći u lice to što mu je upravo dovikivao. Kad je Edwards prišao, Masvidal je potegnuo udarac prema njemu, pogodivši ga posred čela. Krenula je izmjena s obje strane, nakon čega su borci razdvojeni.

Svi oko njih ostali su u šoku, Michael Bisping i Karyn Bryant u studiju također.

Koliko smo saznali, Edwards je odmah otpremljen na hitnu pomoć, budući da je od udarca zaradio posjekotinu, a Jorge Masvidal je nakon incidenta također udaljen iz dvorane. Bit će zanimljivo vidjeti kako će UFC reagirati na ovo ponašanje svog borca, koji je napravio nešto tako tik što je ostvario vjerojatno najvažniju pobjedu svoje UFC karijere.

Pregled priredbe u Londonu

Jorge Masvidal utišao je rasprodanu O2 Arenu u Londonu, brutalno nokautiravši Darrena Tilla u drugoj rundi njihove borbe. Prije spektakularne glavne borbe, Leon Edwards podijeljenom je odlukom savladao Gunnara Nelsona, kao i Dominick Reyes Volkana Oezdemira. Pobjednici s glavnog programa još su bili Nathaniel Wood, Claudio Silva i Jack Marshman, piše Fight Site.

Jorge Masvidal prekinuo je svoj niz poraza, a Darrenu Tillu nanio drugi u karijeri, ujedno i drugi u nizu. To je izveo u drugoj rundi glavne borbe UFC Fight Nighta 147, u borbi koja do tada nije izgledala toliko dobra po njega. Till je bio borac koji je otvorio bolje i već nakon otprilike pola minuta šalje Masvidala na pod. Taj udarac ipak nije bio toliko jak da ga izbaci iz borbe te se ovaj uspio oporaviti. Ipak, Till je držao ritam do kraja prve runde te je bio agresivniji borac. Jednom je primio odličnu seriju u bradu, ali reagirao je kao da nije niti osjetio. Sjajna je to bila prva dionica za borca iz Liverpoola te se sve činilo kao da ide po njegovom planu. Ipak, već na početku druge runde, vidimo da je Masvidal osjetio distancu te se kretao sve bolje. Nakon nešto više od pola minute dolazi do uboda u Masvidalovo oko i male pauze, koja mu je zapravo dobro došla. Odjednom počinje sjajno napadati i on je taj koji žestoko kreće. Odmah uspijeva srušiti Tilla, no ne i zadržati na podu. Till se nakon toga dobro brani u klinču, sve dok se nisu uspjeli razdvojiti. Masvidal je tada i dalje onaj koji napada i vidjelo se da se sjajno osjeća. Točno na ulasku u četvrtu minutu druge runde, borba je odlučena. Till više nije izgledao siguran kao u prvoj rundi i sve se više kretao u nazad. Masvidal je tako krenuo u opak napad, pogodio lijevi kroše, a onda dok je Till padao je povezao još jedan. Englez je pao na pod bez svijesti i borba je već tada bila gotova. Težak poraz Tilla i jedan od atraktivnijih ovogodišnjih UFC nokauta.

Leon Edwards savladao je Gunnara Nelsona podijeljenom odlukom sudaca u borbi koja nije izgledala toliko neizvjesno kao što bi se po tome dalo zaključiti. Nelson je dobro otvorio borbu i u prvoj polovici prve runde upisuje dva rušenje, no nije napravio previše štete. Nakon što se drugi put ustao, Edwards je preuzeo kontrolu i dominirao do kraja runde. Jednako Edwards nastavlja i u drugoj dionici, bez dozvole Islanđaninu da okrene borbu u svoju korist. Na samom kraju prolazi sjajan lakat Edwardsa i Nelson je u knockdownu. Bilo je jako blizu kraja, no spasilo ga je zvono za kraj runde. Treću rundu ponovno dobro otvara Edwards i siguran je do sredine runde, kada trenutak nepažnje dovodi do preokreta te situacije u kojoj Nelson pokušava doći do prilike završiti borbu. To nije uspio, odnosno Edwards je pametno priveo rundu kraju, spreman je i izgubiti, uvjeren kako ima odluku na svojoj strani. Na kraju, nakon što je jedan sudac pobjedu dao Nelsonu, nije mu bilo svejedno, no kad je pročitan kao pobjednik ipak je osjetio olakšanje. Engleskom borcu ovo je sedma pobjeda u nizu.

Impresivan niz u poluteškoj kategoriji nastavio je Dominick Reyes, no u borbi protiv Volkana Oezdemira nije izgledao niti približno impresivno kao u prvim UFC borbama i ne znamo koliko mu je pametna prozivka Jona Jonesa, koju je odradio nakon borbe. Vidjeli smo 15 minuta borbe na nogama, gdje nije bilo lako odlučiti pobjednika u gotovo niti jednoj rundi. Oezdemir je bio onaj koji je uzeo kontrolu ritma, čime je uspio anulirati odlično Reyesove kretanje, no njegovi udarci većinom su promašivali. S druge strane, Reyes je skupljao bodove direktom, no niti njegovi ozbiljni udarci nisu pronalazili metu. Tek u posljednjih pola minute borbe Reyes preuzima kontrolu borbe i vjerojatno osigurava posljednju rundu, no mnogi su vjerovali kako je Švicarac uzeo prve dvije. Ipak, podijeljena odluka otišla je na stranu Reyesa, no ova borba je pokazala kako neporaženi Amerikanac mora još napredovati prije nego je spreman napasti borca poput Jona Jonesa.

UFC Fight Night 147 – Rezultati

Jorge Masvidal def. Darren Till – KO (R2 3:05)

Leon Edwards def. Gunnar Nelson – podijeljena odluka sudaca

Dominick Reyes def. Volkan Oezdemir – podijeljena odluka sudaca

Nathaniel Wood def. José Quiñónez – SUB (R2 2:46)

Cláudio Silva def. Danny Roberts – SUB (R3 3:37 )

Jack Marshmann def. John Phillips – podijeljena odluka sudaca

Arnold Allen def. Jordan Rinaldi – jednoglasna sudačka odluka

Marc Diakiese def. Joseph Duffy – jednoglasna sudačka odluka

Saparbek Safarov def. Nicolae Negumereanu – jednoglasna sudačka odluka

Dan Ige def. Danny Henry – SUB (R1 1:17)

Molly McCann def. Priscila Cachoeira – jednoglasna sudačka odluka

Mike Grundy def. Nad Narimani – TKO (R2 4:42)

Linker
20. travanj 2024 11:54