Screenshot (YouTube)
VELIKO IZNENAĐENJE

VIDEO: ŠOK U UFC-U! S TRONA SKINUT NAJUSPJEŠNIJI PRVAK U POVIJESTI Olimpijski pobjednik novi vlasnik pojasa; Dillashaw brutalno prebio najvećeg rivala

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. kolovoz 2018. 10:39

UFC ima jednog starog i jednog novog prvaka nakon UFC 227 eventa. T.J. Dillashaw onaj je koji je ostavio pojas u svom vlasništvu, tehničkim nokautom u prvoj rundi protiv Codyja Garbrandta, dok je Henry Cejudo prekinuo veliki niz Demetriousa Johnsona, pobjedom sudačkom odlukom o kojoj će se neko vrijeme pričati.

T.J. Dillashaw pravi je prvak, koji se svoju novu obranu naslova odradio “šampionski”, savladavši Codyja Garbrandta uvjerljivije nego prije devet mjeseci, kada mu je oduzeo titulu, odnosno vratio je u svoje vlasništvo. Ovog puta nije čekao drugu rundu nego je sve završio unutar prvih pet minuta, no u još jednoj odličnoj i uzbudljivoj borbi, javlja Fight Site.

Za razliku od prvog okršaja, Dillashaw je ovog puta ostavio dojam agresivnijeg borca, dok je Garbrandt odlučio taktiku bazirati na čekanju prilike munjevito ga pogoditi. Nakon nekoliko nevinijih izmjena, prva ozbiljnija akcija donosi slučaj gdje obojica istovremeno pogađaju krošeom te su obojica u trenutku uzdrmani. Dojam je kako su oba borca tada odlučila napasti, odnosno iskoristiti uzdrmanog protivnika, no bit će da se Dillashaw brže oporavio.

Unutar iduće žestoke razmjene, dva puta Dillashaw šalje široki desni kroše u bradu, a taj drugi bio je onaj koji Codya šalje na pod.

Kreće žestoki napad Dillashawa, Garbrandt se ne predaje i pokušava uzvratiti, no koljeno u bradu te nakon toga nova serija uz rub kaveza, dovode do toga ga je izazivač bio gotov i sudac Herb Dean pravovremeno prekida borbu, čime je Dillashaw završio ovaj rivalitet s dvije nokaut pobjede i možebitna treća borba može doći tek ukoliko Garbrandt napravio novi impresivni pobjednički niz.

Henry Cejudo, olimpijski pobjednik u hrvanju (2008.), postao je novi prvak muha kategorije, detronizirajući Demetriousa Johnsona, no dugo će se pričati o ovoj borbi i načinu na koji su suci donijeli odluku. Bila je to borba u kojoj se nakon prve runde činilo kako će sve biti po starom. Johnson je pametno radio, nije dozvoljavao nikakve prilike svom protivniku i prvih pet minuta uvjerljivo uzima u svoju korist.

Drugu rundu također odličnom radi do polovice, kada napokon vidimo nešto više od Cejuda, koji pred zadnju minutu upisuje rušenje te kontrolira Johnsona na podu. To je prvaku poslužio kao upozorenje te treću dionicu radi ozbiljnije, nanosi štetu izazivaču, no zlatni olimpijac pred kraj runde ponovno ruši, ali bez ikakvih dodatnih učinaka koji bi mu trebali osigurati bodove. Niti četvrta runda nije ponudila ništa novo, odnosno ponovno je Johnson bolji na nogama, no ovoga puta Cejudo do rušenja dolazi sredinom runde i drži pasivnu kontrolu do njenog isteka.

Peta runda je slična prethodnima, odnosno i dalje se Johnson bolje kreće i pogađa bolje udarce, dok Cejudo čeka priliku za hrvanje. Jedno rušenje upisuje sredinom runde, ali Johnson se odmah ustaje, da bi nedugo nakon toga upisao i drugo, no ponovno nije uspio na podu napraviti apsolutno ništa. Nakon 25 minuta vrlo dinamičke i zanimljive borbe, dojam je bio kako je Johnson ovog puta imao najteži ispit do sada, ali da je ponovno napravio dovoljno za obranu titule, no dva suca su dodijelila tri runde Cejudu, na veliko iznenađenje svih prisutnih, koji tako postaje tek drugi prvak muha kategorije u UFC povijesti te čovjek koji je prekinuo najbolji šampionski niz u povijesti UFC-a.

Teško je objektivno prokomentirati odluku, no dojam je da je Cejudo do pojasa došao na račun jednog rušenja po rundi i to rušenja na koja nije uspio vezati nikakvu dodatnu štetu. Nadamo se revanšu!

Linker
24. travanj 2024 13:02