Screenshot: Facebook
EVENT U LINZU

VIDEO: SRAMOTA ZA MMA U SUSJEDSTVU Bosancu oduzeta čista pobjeda: Procurila je snimka, sudac napravio pravi cirkus, a onda je došlo do preokreta

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. veljača 2018. 12:31

S MMA eventa u austrijskom Linzu dolazi nam video koji dokazuje da na nekim razinama MMA još uvijek nije dostigao ono što bi trebao biti sport. Naime, sarajevski MMA borac, Dževad Muftić, došao je do pobjede u svojoj borbi, a onda mu je ekspresno oduzeta uz odluku kako se borba nastavlja te je na kraju poražen, piše Fightsite.

Florian Marku je albansko-grčki kickboksač koji je odnedavno krenuo graditi MMA karijeru, a iza sebe ima podosta jaku menadžersku pozadinu te se vjeruje kako bi mogao postati europska zvijezda. Za to mu je ipak prvo potrebno izgraditi skor, a izgleda da ljudi koji se brinu o njegovoj karijeri ne namjeravaju prezati od metoda kojima bi to postigli. Jer ovo što se dogodilo u Linzu baca ljagu na cijeli MMA.

Marku je bio jedna od glavnih zvijezda eventa, a za protivnika mu je doveden Dževad Muftić iz sarajevskog Pretoriana. Bosanski borac je odradio fantastičan posao, odnosno vrlo brzo je došao do sjajne pozicije nakon što su se našli na podu te je prisilio svog protivnika na tapkanje. To je vidio i sudac u ringu koji je borce razdvojio, ali nije označio kraj borbe, iako je ekipa iz Pretoriana već krenula slaviti.

Naime, odlučeno je kako će se tapkanje morati pregledati video snimkom, a nakon toga je odlučeno kako nije bilo razloga za prekid te da se borba nastavlja. Srećom, netko iz Pretorian kuta je telefonom snimao ono što se događalo u kavezu te je objavio snimku na internetu, iz koje se vidi kako je Marku tapkao i to vrlo očito i jako, što jasno govori da je bio pod jakim zahvatom te da se već našao u panici.

Ipak, nakon svega je Muftić bio prisiljen nastaviti borbu, a demoraliziran zbog svega što se dogodilo, jednostavno više nije mogao parirati na način kakav je bio planiran. Kada imate dojam ovakve nepravde u mislima, teško je napraviti nešto više i Dževadu ne treba ništa zamjeriti. Zamjeriti svakako treba onima koji su dozvoliti da se ovako nešto dogodi u jednoj državi kao što je Austrija.

Linker
26. travanj 2024 20:15