Screenshot: Twitter

90 SEKUNDI MUČENJA

VIDEO: STRAVIČNA SCENA IZ MMA-A Borac zamalo izgubio život, a sve zbog katastrofalne reakcije suca: Da moj suparnik nije prekinuo borbu, bio bih mrtav

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 22.08.2018. u 08:23

 • Ružna i zastrašujuća MMA scena stiže iz Brazila, iz borbe Rafaela Barbose i Melquizaela Coste za pojas prvaka u lakoj kategoriji za Demolidor Fight.

  Costa je spomenutoj borbi zamalo izgubio život, a sve zbog užasne procjene suca Emersona Pereire Saeza.

   

  U trećoj rundi borbe Barbosa je Costu krenuo gušiti, a ovaj je izgubio svijest. Barbosa je, što se jasno vidi na videu, sugerirao sucu, da mu je protivnik 'gotov', ali sudac nije reagirao i pustio je 'gušenje' sljedećih 90 sekundi stajavši iznad dvojca i gledavši kako se Costa ne miče. Ruke su mu bile beživotne, a samo se trzao nogama.  Na kraju je meč prekinuo Barbosa koji ga je pustio iz zahvata.

  Costa je završio u bolnici, a nakon meča bijesnio je na suca.

  "Kada sam otvorio oči prvo čega se sjećam je da sam vidio doktore i moje trenere kako stoje iznad mene. Bilo je zastrašujuće i nisam mogao disati. Iako su oba kuta vikala da sam u nesvijesti, sudac je rekao da će prekid uslijediti nakon tapkanja. Ovaj sudac nije provjjerio jesam li u nesvijesti, a to suci moraju napraviti. Da moj suparnik nije prekinuo borbu, bio bih mrtav", objasnio je Costa.

  A sudac Saez je nakon meča najavio odlazak u mirovinu.

  Tagovi
  Iz drugih medija