REUTERS/Matthew ChildsLivepic
POTPUNO ZASLUŽENO

VIDEO: UFC-OVA KUĆA SLAVNIH POSTAJE BOGATIJA ZA LEGENDARNOG BRITANCA Veliko priznanje za bivšeg prvaka navijačima predstavljeno u savršenom trenutku

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. ožujak 2019. 12:39

Tijekom pauze usred glavnog programa UFC Fight Night u Londonu, objavljeno je kako Michael Bisping postaje prvi UFC-ov član Kuće slavnih u klasi 2019. godine, piše Fight Site.

UFC je teško mogao naći bolji trenutak za ovu objavu, a po reakciji iz publike se činilo kako niti sam Bisping nije bio upoznat s ovim. Nakon objave od strane glasa Dana Hardya i prikazivanja videa, kamera je pokazala Bispinga koji je bio vidno ganut i iznenađen ovakvim priznanjem.

Michael Bisping bio je i ostao čovjek na čiju pojavu nitko nije ravnodušan. Čovjek je koji je izgradio britansku MMA scenu, borac bez kojeg ne bi bilo toliko kvalitetnih britanskih boraca te apsolutno zasluženo prvi britanski UFC prvak. Sve je to napravio samo svojim radom, bez urođenog talenta kojeg mnogi borci doslovno bace u vjetar.

Bisping je gradio svoj put, trenirao i borio se. Godinama je pobjeđivao lošije borce od sebe, ali bi se spotakao na onima iz najužeg vrha. Sve do te 2015. i 2016. godine kad je napravio sjajnu pobjedničku seriju, a onda i savršeno iskoristio priliku borbe za UFC titulu, koja mu se pojavila naglo i gotovo niotkuda. Istu je osvojio i jednom obranio, osvetivši time svoj najteži i najbolniji poraz u karijeri.

Michael Bisping je svo to vrijeme bio i ostao čovjek koji živi za svoju obitelj i vrijeme izvan sporta provodi s njima. Iako je bio poznat po svom trash talku te ga zbog toga mnogi nisu voljeli, Michael Bisping nikada u karijeri nije upao u neki skandal. Odradio je 29 UFC borbi, u 20 upisao pobjedu. Niti jednom nije pao vagu niti upao u bilo kakve probleme oko zadovoljavanja težine niti je ikad u pitanju njega bilo ikakve sumnje na doping. Drago nam je da će njegov izuzetno inteligentan um ostati uz UFC, koji mu je apsolutno dao posao analitičara i komentatora. Nadamo se da ćemo ga u budućnosti što više gledati u takvoj ulozi.

Linker
19. travanj 2024 11:36