Screenshot
SNIMKA SVE GOVORI

VIDEO: ZVIJEZDA SERIJE 'GAME OF TRONES' I JEDAN OD NAJJAČIH LJUDI SVIJETA PROMIJENIO PRIČU 'Da sam McGregora pogodio svom snagom, prepolovio bih ga!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. studeni 2017. 15:53

Sjećate li se “Planine” koja je sparirala s Conorom McGregorom u njegovoj SBG dvorani u Dublinu prije par godina? Radilo se o glumcu Hafþóru Júlíusu Björnssonu, koji se “proslavio” ulogom “Planine” u popularnoj seriji “Game of Thrones”.

Video njihovog sparinga golim šakama je završio na YouTube kanalu i vrlo brzo je postao virtualni hit. Prema onome što se moglo vidjeti na videu, UFC prvak nije imao previše problema niti s gorostasom od 180 kila mišića iako se zaista radilo o laganom sparingu u tijelo. Dapače, McGregor je kasnije izajavio da “je bio bolji od Planine od 2 metra i 180 kila, koja nije mogla izdržati njegove udarce”.

No, Björnsson sada ima drugačiju priču, koja je upravo suprotna od one McGregorove, piše Fight Site. On tvrdi da je mogao doslovno “skršiti” McGregora da je htio. Ali da je video bio šala te je morao pustiti Ircu…

“I tako sam odradio sparing s njim, no radilo se samo o šali. Bilo je to prije njegovog velikog meča protiv Alda. Morao sam se suzdržavati jer imam previše snage za čovjeka njegove veličine. Da sam ga udario svom snagom, skršio bih ga. Doslovno bih ga slomio na pola”, tvrdi “Planina” u posljednjem intervjuu koji prenosi BJPenn.com.

Na YouTubeu se mogu naći i ozbiljniji sparinzi na kojima Björnsson odmjerava snage s ljudima veličine bliže sebi. Iako je u njima bacao udarce punom snagom, nije uspio nokautirati svoje protivnike.

Linker
17. travanj 2024 08:17