CROPIX
OZBILJNO UPOZORENJE

VIJEST DANA NA EURU U HRVATSKOJ! STIGLA JE KAZNA ZA HRVATSKOG IZBORNIKA Lino Červar ozbiljno sankcioniran, Veselin Vujović se 'izvukao'!

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 19. siječanj 2018. 20:20

Za najbolji obrambeni potez na utakmici Hrvatske i Bjelorusije, koji, naravno, nije bio u duhu sporta, hrvatskog izbornika Linu Červara EHF je kaznio s 3.000 eura. To HRS mora uplatiti odmah, a ne ponovi li se takav slučaj, EHF će HRS-u vratiti 1.000 eura pologa.

Kao što je poznato, Lino je u finišu susreta s Bjelorusima presreo Karvackog dok je ovaj pokušavao trčati u kontru. Nitko nije reagirao, igrač nije bio u šansi za gol, pa čak nije upotrijebljena ni videotehnologija, a s njom je Lino mogao lagano dobiti crveni karton (bez penala). Ovako je dobio kaznu od 3.000 eura.

Sigurno je da je riječ o ozbiljnoj kazni i svojevrsnom upozorenju našem izborniku, ali je isto tako zanimljivo da EHF nije kaznio slovenskog izbornika Vujovića, koji je na račun sudaca i službenih osoba izrekao svašta. No to je, očito, bila nagodba za greške učinjene na štetu Slovenije. Naravno, sve pod uvjetom da se Vujović smiri i da to više ne ponovi.

Lino je već na press-konferenciji prije izricanja kazne rekao da tu nije bilo namjere, a HRS ima pravo žalbe na kaznu. No sad je puno važnije probati dobiti Norvešku. Björnsena će tako teško uloviti.

Linker
19. travanj 2024 22:39