YouTube screenshot
VELIKA VIJEST

VRAĆA SE JON JONES! PONAJBOLJI BORAC U POVIJESTI MMA-a SAZNAO KAZNU U UFC-u zadovoljno trljaju ruke, sve vodi prema nastupu na spektakularnoj priredbi

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. rujan 2018. 16:48

USADA je donijela odluku po pitanju suspenzije Jona Jonesa nakon pada na doping testu te su odlučili kako će biti suspendiran na 15 mjeseci. Suspenzija je retroaktivna, što bi značilo da se Jones može vratiti 28. listopada, točno tjedan dana pred UFC 230 event s kojim ga se povezuje.

Ono o čemu se posljednjih tjedana stidljivo razglabalo sada je i službeno potvrđeno. Bez ikakvog saslušanja ili javne najave da bi moglo doći do ičega sličnog s njihove strane, USADA je objavila kako su donijeli odluku po pitanju suspenzije Jona Jonesa te je isti suspendiran na 15 mjeseci. U pitanju je retroaktivna suspenzija, odnosno počinje onim danom kada je preuzet uzorak koji je donio pozitivan test, piše Fight Site.

Podsjećamo, Jon Jones pao je na steroid Turinabol, što je objavljeno nakon njegove prošlogodišnje pobjede protiv Daniela Cormiera. Borba je održana 29. srpnja, a uzorak koji je bio pozitivan uzet je dan ranije. Kao što smo spomenuli, radi se o retroaktivnoj suspenziji, koja prema tome starta upravo datuma kada je uzorak uzet te je prema tome Jon Jones od 28. listopada ove godine borac koji može nastupati. Naravno, ukoliko prije toga dobije borilačku licencu koja mu je oduzeta ranije ove godine. No, atletska komisija je već izjavila kako će poštovati svaku odluku USADA-e i ravnati se prema njoj pa prema tome nema razloga da Jones uskoro ponovno ne bude u potpunosti spreman i sposoban nastupiti.

Već kada je prije par tjedana počeo trenirati punim intenzitetom, očekivalo se kako bi se moglo dogoditi nešto ovako, odnosno da Jones i njegov tim znaju više od većine. Borac se oboružao jako dobrim pravnim predstavnicima, koji su cijelo vrijeme surađivali s USADA-om, a na kraju su napravili jako dobar posao za svog klijenta, ali i za sam UFC. Nakon što je već ranije bio suspendiran na godinu dana, Jonesu je ovog puta prijetila suspenzija u trajanju od četiri godine, tako da je prošao i više nego dobro. Previše detalja nije poznato, ali pretpostavlja se kako je Jonesov pravni tim uspio dokazati nenamjerno korištenje, a vjerovatno i kontaminaciju unutar suplementa te su iz tog razloga donijeli ovakvu odluku.

Ipak, ključno je bilo svjedočenje nezavisnog arbitra, poznatog doping stručnjaka Richarda McLarena, koje se održalo 15. rujna. On je istražio slučaj, odnosno rekao je kako sve vodi tome da nije bilo namjernog uzimanja kontaminirajuće supstance. Jonesa time po pravnom pitanju nisu oslobodili, ali doslovno jesu, odnosno sve je riješeno tako da se on vrlo brzo može vratiti i predvoditi veliki event u New Yorku.

UFC za sada još uvijek nema pravo Jonesu ugovarati borbu, budući da on nema licencu, no čim mu ona bude vraćena, vrlo je izvjesno kako će Jones biti potvrđen kao glavna zvijezda UFC 230 eventa koji se održava 3. studenog u Madison Square Gardenu. O protivniku se još uvijek ništa ne zna, no posljednja informacija govori o tome kako će to biti Alexander Gustafsson, a ulog pojas prvaka poluteške kategorije, koji bi tako bio oduzet Danielu Cormieru, budući da ga nema namjeru braniti.

"Teško je izraziti se u ovom trenutku, no definitivno mogu reći kako je moje srce prepuno zahvalnosti i poštovanja. Želim zahvaliti svima koji su bili uz mene u ovom teškom periodu života, to mi znači sve na svijetu. Sada je vrijeme za namjestiti fokus na prave stvari i krenuti naprijed. Veličina je ono što sam oduvijek lovio i sada se vraćam na taj put. Cilj je vratiti se na tron i mogu reći kako je moja povratnička sezona započela", komentirao je Jones veliku vijest.

Linker
25. travanj 2024 10:28