Screenshot (YouTube)
ZASLUŽIO SJAJNOM PREDSTAVOM

VRAĆA SE PRVAK! VELIKI ŠEF POTVRDIO IDUĆEG PROTIVNIKA ZA KHABIBA 'Jasno smo dali do znanja da će se pobjednik ovog meča boriti za titulu'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. travanj 2019. 15:50

Porazivši Maxa Hollowayja u borbi za privremeni naslov na UFC 236 priredbi Dustin Poirier osigurao je susret s prvakom lake kategorije Khabibom Nurmagomedovom. Borbu za ujedinjenje titula potvrdio je na press konferenciji u Atlanti predsjednik UFC-a Dana White, javlja Fight Site.

“Da, to je sljedeća borba. Poirier će se boriti protiv Khabiba. Najvjerojatnije u rujnu”, rekao je White.

Povratak u rujnu potvrdio je i sam Nurmagomedov putem Twittera gdje je čestitao Poirieru na pobjedi i poručio mu da je sljedeći. Podsjećamo, Dagestanac trenutno služi suspenziju zbog incidenta s UFC-a 229 iz listopada.

No Poirier nije prvi privremeni nositelj naslova koji se trebao obračunati s Nurmagomedovom. Prošle godine “interim” pojas držao je Tony Ferguson te se za onaj pravi trebao boriti u travnju kada ga je u posljednji čas spriječila nesretna ozljeda.

Apr 13, 2019; Atlanta, GA, USA; Dustin Poirier (blue gloves) reacts after a bout against Max Holloway (not pictured) during UFC 236 at State Farm Arena. Poirier won by unanimous decision. Mandatory Credit: John David Mercer-USA TODAY Sports - 12531771
John David Mercer-USA TODAY Sports

Ferguson posljednjih mjeseci ima problema s psihičkim zdravljem, no unatoč problemima već je najavio povratak i želju da se konačno obračuna s Khabibom s kojim je do sada imao već četiri otkazana meča.

White nije siguran kada će se “El Cucuy” vratiti, ali je potvrdio da će mu dati borbu za naslov ako Poirier kojim slučajem otpadne.

“Ne znam je li Tony još spreman za povratak. Mi još nismo napravili svoju procjenu. Ali ovo je bila njegova borba. On se trebao boriti s Hollowayjem, no borbu je odbio. I jasno smo dali do znanja da će se pobjednik ovog meča boriti za titulu. Osim ako se nešto ne dogodi Dustinu Poirieru. Ako se Poirier ozlijedi ili tako nešto, borba je njegova.”

Ovaj stav predsjednika neće se svidjeti najvećoj zvijezdi UFC-a Conoru McGregoru s kojim će White uskoro sjesti kako bi dogovorili povratak Irca u Octagon. McGregor je željan prije svega osvetiti poraz od Nurmagomedova koji je doživio na UFC-u 229.

Linker
27. travanj 2024 00:35