SN/Arhiva

HUMANITARNA AKCIJA

ZAGREPČANI IMAJU VELIKO SRCE Spektaklom borilačkog sporta skupljana sredstva za oboljelu djevojčicu, priredbi nazočila i brojna poznata imena

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 10.10.2016. u 11:43

 • Zagrepčani su ponovno pokazali veliko srce. Ispunjena sportska dvorana Dubrava ugostila je osmo izdanje Bilić-Erić Security Fight Nighta, koji je ove godine imao potpuno humanitarni karakter.

  Skupljala su se sredstva za teško bolesnu devetogodišnjakinju Lorenu Akrap. Uz mnogobrojne Zagrepčane i hrabre borce, podršku malenoj Loreni pružili su zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, nogometni trener Miroslav Ćiro Blažević te UFC borac Igor Pokrajac.

  Održano je devet mečeva, pet u MMA i četiri u kickboxing konkurenciji. MMA dio otvorili su Nikola Dučkić i Đani Barbir, čiji je meč završio bez pobjednika zbog nedozvoljenog udarca Barbira. Luka Čurković je uz veliku podršku s tribina pobijedio Nemanju Milačkovića jednoglasnom odlukom sudaca, a na isti je način pobjedu odnio i Pleurat Smajli u meču s Bugarom Jivkom Stoimenivim.

  SN/Arhiva
   

  Tadija Majić prisilio je Jasmina Ilijaša na predaju nakon sjajnog udarca nogom koji je oduševio publiku. Najpoznatije ime večeri, Luka Jelčić, hrvatski borac koji u Dublinu trenira s UFC zvijezdom Conorom McGregorom, pokazao je klasu u posljednjoj borbi MMA konkurencije, pobijedivši Krasimira Staneva gušenjem nakon nešto više od minute borbe.

  Kickboxing segment večeri donio nam je i jedan nokaut, onaj iskusnog veterana Igor Mihaljevića nad Pazinjaninom Seanom Šturbeljem u drugoj rundi. Pobjedu je odnio i Čedo Pantić iz Banja Luke, koji je jednoglasnom odlukom sudaca bio bolji od srčanog borca Adama Bauhorna, a Ivan Stanić pobijedio je Srbina Danila Tošića odlukom sudaca nakon vrlo teškog meča.

  Glavna borba večeri potpuno je opravdala taj naziv, spektakularnim mečom u kojem su svoj najbolji kickboks prikazali domaći dečko Josip Perica i Zoran Majkić. Slavio je Perica jednoglasnom odlukom sudaca.

  SN/Arhiva
   

  Nakon tri godine stanke, Bilić-Erić Security Fight Night vratio je spektakl borilačkog sporta u Zagreb.

  Ova priredba ponovno je potvrdila veliki interes zagrebačke publike za borilačke sportove, ali i da Zagrepčani znaju pomoći kad je pomoć najpotrebnija. Svojim navijanjem i donacijama, zajedno s hrabrim borcima poručili su malenoj Loreni da u svojoj borbi s teškom bolesti nije sama.

  Iz drugih medija