Anthony Joshua
 Reuters/Andrew Couldridge / Action Images via Reuters
BOKSAČ U UFC-U

NAJBOLJI BOKSAČ SVIJETA RAZMIŠLJA O MMA-U! OTKRIO TKO BI MU BIO SAVRŠEN PROTIVNIK 'Borba je uvijek borba, pa kakva god pravila bila'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. ožujak 2018. 22:06

U jednom velikom razgovoru koji je ovih dana odradio, Anthony Joshua dočekao je i pitanje o potencijalnoj MMA avanturi te je otkrio kako o tome ozbiljno razmišlja te da sve više prati UFC borbe, prenosi Fight site.

Joshua se priprema za meč protiv Josepha Parkera, koji bi mu mogao donijeti treći od četiri elitna boksačka pojasa, a nakon toga bi napokon mogao uslijediti meč protiv Deontaya Wildera, koji bi svakako bio najiščekivaniji teškaški meč još otkako su se susreli Tyson i Lewis. Ipak, nakon mnogobrojnih prozivanja iz MMA svijeta, nije mogao izbjeći to da i on malo razmišlja o tome što može ponuditi kavez. Naravno, kasnije u karijeri, no otkrio je kako bi razmišljao da se u slobodnu borbu upusti u ovom trenutku.

“Mislio da bi moj odlazak u MMA svakako ponudio dobru akciju. I vjerujem kako bi mi dobar protivnik bio onaj momak iz Konga koji je nedavno izgubio”, rekao je Joshua, misleći na Francisa Ngannoua, samo što mu je promašio nacionalnost, a onda je dodao: “Mislim kako bi to svakako bila dobra borba. A tu je i Jon Jones.”

Činjenica je da u ovom trenutku MMA nije nikakva realna opcija za Anthonya. UFC mu ne može ponuditi financijske uvjete kakve trenutno ostvaraje u ringu, a i ispred njega su ispiti koje svi boksački fanovi jedva čekaju popratiti. Ipak, ukoliko se jednog dana odluči za MMA, zna koja bi mu bila strategija.

“Naravno da bih prvo trebao par borbi za zagrijavanje i hvatanje forme, jer bih morao naučiti zahvate u parteru te još neke stvari. No, na kraju dana, borba je uvijek borba, pa kakva god pravila bila, snašao bih se jako dobro.”

Trenutno nas najviše zanima kako će se snaći Joshua i Parker za točno dva tjedna u Cardiffu.

Linker
19. travanj 2024 12:33