Screenshot YouTube
FIGHT CLUB

NAJPOZNATIJI MMA SUDAC I TJEDNIMA NAKON KONTROVERZNOG PREKIDA STOJI UZ SVOJU ODLUKU 'Moram balansirati između njihovih snova i njihove sigurnosti'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. travanj 2019. 15:39

Ako pitate najpoznatijeg MMA suca današnjice Herba Deana je li pogriješio zaustavivši meč između Bena Askrena i Robbieja Lawlera, on će reći da je učinio ispravnu stvar, javlja FightSite.

Izjavio je to gostujući sinoć (četvrtak) u popularnom podcastu UFC-ovog komentatora Joea Rogana. Dvojac je pretresao mnoge zanimljve teme iz svijeta borilačkog sporta, a u jednom trenutku su se dotaknuli i kontroverznog završetka dvoboja, koji se odigrao prije nekoliko tjedana.

Podsjetimo kako je Askren Lawlera uhvatio u tkz. “bulldog” gušenje, a sudac Dean je procijenio da je bivši prvak pao u nesvijest i da treba prekinuti meč. Pokazalo se da Lawler nije bio u nesvijesti u trenutku prekidanja dvoboja, no pitanje oko kojeg se fanovi i javnost ne mogu složiti glasi – je li ranije bio u nesvijesti pa se probudio?

“Buldog gušenje – svaki put kada imate gušenje u kojem je pritisak na vrat i kičmu kao što je bio, to je teška situacija za mene. Ako vidim da je nekome pala ruka, a osim toga znam da postoji ogroman pritisak na vrat koji je jako savinut, ne znam što bih drugo trebao napraviti?”, pita se Dean i zapravo potvrđuje da svoju odluku smatra pravednom.

“Kada vidim da je ruka tako pala na pod, u tako neugodnoj situaciji za tog borca, pomislim da bi ta ruka trebala raditi nešto drugo. Naši borci nisu glupi ljudi. Mnogo njih bi moglo raditi druge stvari u životu, a izabrali su ovaj put. To je put koji ih odvaja od obitelji, oni odvajaju vrijeme da bi bili bolji, da bi ostvarili svoje snove. A ja sam taj koji mora balansirati između njihovih snova i njihove sigurnosti”, zaključio je poznati sudac.

Linker
15. travanj 2024 20:34