Ilustracija
 Getty Images
SPEKTAKL U LAS VEGASU

NAJVEĆI TEŠKAŠKI MEČ U 2018. GODINI Fury o Wilderu: 'Tražio sam priliku i dobio ju! Čeka me najteži meč u životu, ali njegove bombe neće me pogoditi!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. kolovoz 2018. 22:50

Još uvijek ne znamo kada će se dogoditi najveći teškaški boksački meč u 2018. godini, no ono najvažnije je da je on dogovoren. Deontay Wilder i Tyson Fury boksati će u Las Vegasu, a Fury je uvjeren kako će se kući vratiti s jednim elitnim pojasom koji još nije imao u svom vlasništvu, prenosi Fight site.

On je svjestan kako ga čeka težak posao, uostalom 40-0 skor uz 39 pobjeda nokautom dovoljno govori sam za sebe. Jedinog boksača koje Wilder nije savladao nokautom, u drugom je meču brutalno završio u prvoj rundi. To dovoljno govori o tome kakav ispit čeka Furya, koji smatra kako je nakon dva povratnička meča spreman za ono što će nazvati najvećim i najtežim mečem svoje karijere.

“Neće to nikako biti lagan meč. Zapravo, biti će to najteža borba mog života. Razlog za to je način na koji on boksa, on je jedinstven i izuzetno je nekonvencionalan. Njegovi udarci dolaze iz svih kuteva, a ima dinamit u obje ruke. Biti će to dobar test, puzzle koje ću morati posložiti. No, uvjeren sam da mogu sve to odraditi i vratiti WBC pojas u Ujedinjeno Kraljevstvo. Moja sudbina je postati WBC prvak u 2018. godini. Tražio sam priliku, dobio sam ju i sada trebam iz nje izaći s uzdignutim rukama. Postoji više razloga zbog čega sam uvjeren da ću iz tog meča izaći kao pobjednik, mislim da je to zapisano u zvijezdama”, rekao je “Kralj Cigana”.

Boxing - Tyson Fury v Francesco Pianeta - Windsor Park, Belfast, Britain - August 18, 2018. Tyson Fury in action against Francesco Pianeta. Action Images via Reuters/Lee Smith
Reuters/Lee Smith

Jasno je kako će se u ringu dogoditi duel nevjerojatne snage udarca protiv vrhunske tehnike i još boljeg kretanja. Udarac je ono što inače završava mečeve i tu je Wilderova prednost. No, Fury i sam kaže kako ga prvobitno mora znati pogoditi na pravi način, a to do sada nije uspio još nitko.

“U redu je to što on ima nevjerojatnu snagu udarca, no ako ne može pogoditi, on gubi. Vladimir Kličko je također snažan udarač, pogodio me je, ali niti jednom čisto, niti jednom efektivno, jer ja se doslovno vozim na udarcima. Mene nije lako pogoditi, a sada sam i drugačiji boksač. Više ne trčim oko ringa, više ne žurim. Spreman sam uzeti svo vrijeme koje mi je potrebno, mislim kako sam smiren i odmjeren. I ja sam također neobičan boksač kojeg je jako teško pogoditi, a daleko od toga da imam staklenu bradu. Mogu primiti udarce i sigurno se dolazim potući, ne dolazim igrati igrice. Moj je posao naplatiti mu sve što zaslužuje, a njegov stil boksa kao da je stvoren za mene. Vjerujem da sam bolji boksač od njega.”

Osim velike prilike, Furya čeka i ogroman honorar, no on o njemu ne razmišlja. Upravo zbog toga je ovaj meč nevjerojatno lako dogovoren. I to kao kontra svim neuspjelim pokušajima dogovaranje meča Deontaya Wildera i Anthonya Joshue. Fury kaže kako razmišlja samo o tome da se kući vrati s pojasom kojeg mnogi smatraju najvrjednijim u boksu te o tome da ostavi nulu u rubrici svojih profesionalnih poraza.

“Ne odlazim u taj čeka zbog honorara koji ću dobiti. Mislim samo o pobjedi i nikakav novac mi ne može naplatiti možebitni poraz. Ono što ja radim su pobjede, pobjede i samo pobjede. Da ne vjerujem da ga mogu pobijediti, sigurno ne bih bio spreman otići boksati protiv njega u Las Vegas. Da mislim kako nisam najbolji na svijetu, umirovio bih se istog trenutka jer nisam tu da budem drugi. Do sada nikad nisam bio u krivu po pitanju toga i radije bih nemao novaca i pobjeđivao, nego zaradio 200 milijardi, a da izgubim. Nisam nikad izgubio i ne namjeram to doživjeti niti u idućem meču. A Ameriku odlazim pobijediti i vratiti se sa zelenim pojasom.”

Najavljeno je kako će tijekom ovog tjedna službeno znati datum meča, kao i dvorana u kojoj će se on održati.

Linker
19. travanj 2024 02:54