Screenshot: Twitter
OSVRT NA BORBU

'NEPOJMLJIVO MI JE DA ME STIPE NOKAUTIRAO' Bivši prvak priznao svoju grešku i otkrio zašto je izgubio od Miočića: 'Platio sam za to najveću cijenu'

Poput istinskog šampiona što on uistinu jest, Daniel Cormier je stoički primio poraz na UFC-u 241 i gubitak pojasa UFC prvaka. Dao je intervju odmah u Octagonu komentatoru Joeu Roganu unatoč tome što je izgubio prekidom, a kasnije se stoički pojavio i na press konferenciji
Piše: Fight SiteObjavljeno: 18. kolovoz 2019. 22:15

Prvo pitanje je bilo logično - je li ovo njegov kraj?

"Mnogo puta donosimo odluke koje baziramo na našim osjećajima. Ja ne želim biti taj tip. Vratit ću se kući i razgovarat ću sa svojom suprugom Selinom i svojim trenerima. Odlučit ćemo što je sljedeće", izjavio je Cormier na press konferenciji te je dodao:

"Gubiti za mene je nešto najgore moguće. Ja sam vrlo kompetitivan i bilo kakav poraz u bilo kakvom meču je za mene nešto strašno. A to što me je Stipe završio mi je nepojmljivo. Ovo je drugi put da sam izgubio prekidom i to nije dobro. Ja sam dovoljno pametan da to shvatim."

Do trenutka kada ga je Stipe nokautirao u 4. rundi, Cormier je vodio na sudačkim karticama. Jedan sudac pored Octagona mu je dao sve tri runde, a dvojica dvije. Kako je vidio meč do prekida?

"Mislim da sam bio prilično dobar. Ali onda je on pogodio taj udarac, u četvrtoj rundi je jako dobro radio u tijelo, a onda je sjela i ta desnica koju nisam vidio i uspio me dovršiti. Odradio je sjajan posao."

"U četvrtoj rundi sam odlučio malo smanjiti pritisak. Ne znam zašto. Možda da bih se malo oporavio i pripremio za petu rundu jer sam shvatio da ga je teško dovršiti. Ne znam koji je razlog zašto sam skinuo nogu s gasa, ali to je bila greška", dodaje.

DC priznaje još jednu grešku. Dio strategije se oslanjao i na njegovom superiornom hrvanju što je i prikazao u prvoj rundi. No, na tome je ostalo...

"Da, to je bila moja taktika. Ali najgore od svega je što sam iznevjerio svoje trenere. Oni su me molili da hrvam s njim. I zato mi je jako žao. Nismo napravili ono š to smo najviše trenirali. Mislim da sam ih iznevjerio", priznaje bivši prvak i zaključuje:

"Mislim da je problem bio u tome što sam imao dosta uspjeha na nogama i nekako sam se zaljubio u taj dio tijekom meča. Dosta ovaj meč podsjeća na onaj protiv Gustafssona. Hrvao sam tek na početku, a onda sam četiri runde ostao na nogama, a treneri su me molili da to ne činim."

"Večeras sam za to platio najveću cijenu. Nisam slušao svoje trenere. A inače to obično činim jako dobro."

Linker
20. travanj 2024 07:19