Samuel Eduok
 Vojko Basic / CROPIX / CROPIX
ZABIO GOLČINU, PA PORUČIO

NIGERIJAC FANTASTIČAN NA SVOJOJ POLJUDSKOJ PREMIJERI 'Još nisam na maksimumu, ali sam bolji iz dana u dan! Moram nastaviti raditi svoj posao'

Piše: Vedran BabićObjavljeno: 05. kolovoz 2019. 10:52

Ako je suditi prema prve dvije utakmice, Hajduk je u Samuelu Eduoku dobio paklenog igrača. Nakon pogotka u debiju u Varaždinu, nigerijski je napadač još malo dodao gas pa je protiv Lokomotive golom i dvjema asistencijama zaslužio titulu igrača utakmice.

Na dolasku je Eduok najavio 18 golova u sezoni i već je na dva. Gol po utakmici. Krenulo je obećavajuće.

- Moram nastaviti raditi svoj posao, zabijati i usrećivati navijače, kao i pomoći klubu da ispuni ciljeve – skromno će Eduok nakon susreta.

Prvih pola sata nije ga se previše vidjelo. Nije ni Hajduk u tom periodu briljirao. A onda je u zadnjih pet minuta prvog poluvremena Eduok „eksplodirao“. Prvo je asistirao Caktašu za vodeći gol, potom se i sam upisao u strijelce poslije sjajne individualne akcije. Probušio je Grbića baš u maniri klasnog napadača, bacivši navijače u trans.

Do odlaska na odmor mogao je zabiti još jednom, nakon dodavanja Nejašmića, da bi u nastavku upravo mladom Hajdukovu veznjaku asistirao za potvrdu pobjede. Gol i dvije asistencije u debiju pred poljudskom publikom. Nije loše.

Trener Damir Burić izvadio je Eduoka deset minuta prije kraja kako bi mu priuštio ovacije s tribina.

- Atmosfera je bila nevjerojatna. Sretan sam što sam zabio pred domaćim navijačima. Hvala im na podršci.

Eduok je bio razigran, rastrčan, „gladan“ igre. Pokazuje se kao pravo pojačanje, a ono najbolje od njega tek bi trebalo doći.

- Priključio sam se momčadi tek prije dva tjedna i još nisam na maksimumu. Postajem bolji iz dana u dan. Zabio sam i asistirao, to je najvažnije – rekao je 25-godišnji Eduok.

Linker
22. travanj 2024 08:09