screenhot

ŠOK I NEVJERICA

OVO NIJE 'FAKE NEWS'! JEDNA OD NAJVEĆIH KAZNI U POVIJESTI BORILAČKIH SPORTOVA UFC-ovka suspendirana na 26 godina zbog dilanja nedozvoljenih supstanci

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 14.09.2018. u 13:22

 • Vjerovali ili  ne UFC-ovka Mara Romero Borella je zaradila suspenziju u trajanju od 26 godina! Ne radi se o “fake news” nego o odluci Nacionalne anti-dopinške agencije Italije, prenosi Fight site.

  Podsjećamo, Borella je prva Talijanka koja je stigla do pobjede u elitnoj svjetskoj MMA promociji. Nastupila je na UFC-u 216 u tek drugom UFC-ovom ženskom dvoboju u muha kategoriji te je vrlo uvjerljivo prisilila na predaju Kalindru Fariu.

  No, sada je njezina vrlo zanimljiva i kontroverzna prošlost isplivala na površinu. Borella je, naime, 2014. suspendirana na period od čak 15 godina radi preprodaje zabranjenih susptancie. Ta je suspenzija sada produljena sve do 2044. odnosno na nevjerojatnih 26 godina.

  Dva su razloga. Borella je u međuvremenu, naime, prekršila dvije odredbe Talijanskog anti-dopinškog koda (NSA). Prekršila je odredbu 4.12.3 prema kojoj se ne smije natjecati nigdje dok je suspendirana.

  I prekršila je još jedenu odredbu istog članka, samo stavka osam, koji zabranjuje suspendiranim sportašima korištenje sportskih objekata u Italiji dok su suspendirani.

  Navodno je u čitavu priču upleten njezin dečko, a ujedno i igrač rugbyja Filippo Maserati. Policijska istraga koja je trajala više od dvije godine je dovela do uhićenja 33 osobe pod sumnjom distribucije i raspačavanja cannabisa i kokaina. Istraga je pokazala da su Borella i Maserati distribuirali nelegalne suspstance po klubovima, barovima i slično…

  Također se vjerovalo da Borella dila nedozvoljene supstance u svom borilačkom glubu.

  Nije poznato hoće li UFC karijera Mare Romero Borelle zbog ovoga biti ugrožena. 32-godišnja Talijanka je poražena u drugom nastupu za elitnu promociju. Taj je meč održan početkom ove godine, a u ovom trenutku nema drugih zakazanih nastupa!

  Iz drugih medija