SN arhiva

TAEKWONDO

PONOVNO TA NEPOBJEDIVA RUTH: HRVATICA ZAUSTAVLJEN U POLUFINALU Matea Jelić osvojila broncu na posljednjem Grand Prixu u Londonu

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 21.10.2017. u 13:50

 • Članica splitskog Marjana Matea Jelić osvojila je brončano odličje na trećem i posljednjem taekwondo Grand Prixu turniru sezone, koji se održava u Londonu.

  U olimpijskoj kategoriji (do 67 kilograma), među 32 najbolje taekwondoistice na svijetu, Matea Jelić je upisala dvije pobjede, protiv Kineskinje Yunfei Guo 16-9 i protiv Ruskinje Poline Khan 8-1. Zaustavljena je tek u polufinalu, s tijesnih 6-7, od aktualne svjetske prvakinje i brončane s olimpijskih igara Ruth Gbagbi iz Obale bjelokosti, izvijestio je u subotu taekwondo klub Marjan.

  Reprezentativka Obale bjelokosti je u fantastičnoj formi, ove godine ima tri medalje sa Grand Prix turnira, zlato, srebro i broncu. Ona je Mateu Jelić zaustavila i na prvom Grand Prixu u Moskvi, kada je osvojila zlato.

  Jelić je ovom broncom osvojila nagradu od tisuću dolara, ali i 14,4 boda na olimpijskim rang listama. Nakon što su ove godine održana tri Grand Prixa preostao je još finalni Grand Prix turnir za koji će pozivnice dobiti 16 najboljih.

  U kategoriji do 68 kg Lovre Brečić, također član Marjana, deklasirao je u prvom kolu Thomasa Augera 27-2, ali je u sljedećem kolu zaustavljen od Britanca Bradleya Sindena, koji je osvojio srebro.