screenshot youtube
HITNO TREBA LOVA

PREDSJEDNIK UFC-A PRIPREMA BORILAČKU JAVNOST ZA POVRATAK GOROSTASA 'Sve je moguće! Ne bih se čudio da se još jednom okuša u oktogonu'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. veljača 2018. 23:17

UFC nije mogao gore započeti 2018. A upravo ova godina je trebala biti njihova godina oporavka i rasta nakon katastrofalne 2017. u kojoj nisu uspjeli prodati niti jedan svoj PPV event u više od milijun primjeraka, prenosi Fight site.

UFC 221, koji ćemo ovaj vikend pratiti iz australskog Pertha, je među analitičarima okarakteriziran kao jedan od najgorih, a možda i sveukupno najgori PPV event u povijesti promocije kada se govori o kvaliteti popisa borbi. Nakon što je Robert Whittaker zbog bolesti morao odustati od nastupa, priredbu na drugom kraju svijeta predvode Luke Rockhold i Yoel Romero. Ne treba biti posebno mudar da bi se zaključilo kako ne treba očekivati posebno dobru prodaju PPV prijenosa. Bit će to katastrofalan podbačaj.

I UFC 222 je doslovno masakriran ozljeđivanjem Maxa Hollowayja. Frankie Edgar je dobio novog protivnika u vidu Briana Ortege, a u glavnu borbu je gurnuta Cris Cyborg koja će svoj pojas prvakinje u perolakoj kategoriji braniti protiv novopridošle i potpuno anonimne Kunitskaye. Niti tu neće biti sreće i komercijalnog uspjeha.

Dodajte tome UFC 220 u Bostonu kojim je otvorena sezona, a koji je navodno prodan u tek 350 tisuća PPV-ova, dolazite do činjenice da je UFC već potratio (će potratiti) četvrtinu godine bez da su ostvarili ozbiljniji financijski uspjeh. Godina nije niti počela, a oni su već u škripcu!

Stoga ne čudi da se Dana White okreće CM Punku i ostalim opcijama koje su tu kada uspjeh ne možete ostvariti na “legitiman” način. Osim CM Punka, vječna komercijalna opcija jest i bivši UFC prvak Brock Lesnar. Hoćemo li i Lesnara u 2018. godini ponovno vidjeti u Octagonu? To je moguće prema riječima predsjednika Whitea.

“Sve je moguće. Da, sve je moguće. Brock je uvijek pokazivao interes da se vrati i da se ponovno bori u UFC-u. Ne bih bio šokiran da se vrati i da se još jednom okuša”, izjavio je predsjednik UFC-a u četvrtak na temu povratka Lesnara u Octagon.

Vrijedi naglasiti da Lesnaru ugovor s kečerskom WWE organizacijom vrijedi do travnja mjeseca. No, prije povratka u UFC mora odraditi suspenziju USADA-e zbog pada na doping testu na UFC-u 200 2016. godine kada je ukrstio rukavice s Markom Huntom.

Sve ovo izgleda kao priprema javnosti na povratak kečerske zvijezde u UFC kavez…

Linker
25. travanj 2024 05:21