Screenshot (YouTube)
NE ODUSTAJE

PREDSJEDNIK UFC-A TVRDI DA JE RIJEŠIO SVE PROBLEME S KHABIBOM, ALI... 'Ma ja sam njima rekao ovako - kada njega sredite onda možemo razgovarati dalje'

Dana White tvrdi da je riješio stvari sa svojim prvakom Khabibom Nurmagomedovim. No, predsjednik UFC-a nije precizirao kako je to učinio. Je li popustio te je stopirao otpusno pismo naslovljeno na Zubairu Tukhugova? U ovom trenutku se ne zna, no ako je suditi prema recentnom intervjuu UFC prvaka, on ne odustaje od svog ultimatuma! Dok se ne riješi situacija s Tukhugovim, ništa od dogovora za sljedeći meč…
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. listopad 2018. 20:16

- Jako sam ozbiljan oko toga, to vam mogu potvrditi. Ako me pitate o plaći i novcu općenito…ako dobra osoba ima mnogo novca, ne vidim ništa pogrešno u tome. Ali je li novac najbitnija stvar na svijetu? Za mene nije. U mom životu je najbitnija stvar čast, čast moje obitelji, čast moje zemlje, zemlje koju je moj protivnik uvrijedio. Znao sam da me čeka rat, znao sam da netko mora izgubiti, ali bio sam spreman na bitku do kraja”, izjavio je Rus u razgovor za Channel 1, prenosi Fight site.

U vrlo opširnom intervjuu Nurmagomedov se osvrnuo i na razgovor s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom koji ga je primio zajedno s ocem nakon trijumfa na UFC-u 229 i pobjede protiv McGregora.

“Velika je čast kada ti Vladimir Vladimirović čestita i to osobno! Lijepo je kada vidiš da cijeni tvoj rad, ne samo moj rad, nego i rad mog oca. Moj o tac i ja smo proveli 25 godina zajedno u dvorani. Možda i više. Sjećam se kada sam imao tek dvije godine, a otac me već tada uveo u sportsku dvoranu. Čitav život sam tamo. I zato sam vrlo sretan što Vladimir Vladimirović podupire nas dvojicu. Imam osjećaj da mi je čitava zemlja pružila veliku potporu. Nikada nisam bio slavan i taj osjećaj mi je nelagodan. Ali s obzirom da pobjeđujem, slava dolazi sama po sebi. Kao što mi moj trener Javier Mendez kaže: ‘Prihvati to!'”, opisuje “Orao”.

Nurmagomedov je potvrdio svoje zahtjeve prema UFC-u vezane za Zubairu Tukhugova, suborca koji je dobio otkaz radi makljaže koju je on sam započeo po završetku meča s McGregorom u T-Mobile Areni. UFC je promptno otpustio Tukhugova, no čini se kako stvar nije gotova.

“Već sam rekao sve svoje zahtjeve prema UFC-u. Možete li zamisliti ovo? Idete u rat i onda čovjek koji vas podupire strada u porocesu. Pobijedili ste u ratu, ali ne možete ići kući i naspavati se jer je čovjek koji je bio s vama i dalje u problemima. To nije način ponašanja i to nije način na koji ja funkcioniram. Rekao sam im da u slučaju otkaza Zubairi i ja idem 100 posto.”

“Gledajte, ja vjerujem da čovjek u životu, što je malo i žalosno, ima vrlo malo prilika pokazati kakav je zapravo. Pokazati vrijednosti koje nosiš u sebi i cijeniš. Biti pravi muškarac u današnje doba je vrlo teško. Rekao sam im, a već smo počeli pregovore oko idućeg meča… Ali rekao sam im: NE, ovo će pričekati! Kaznili ste mog kolegu i vi hoćete da ja pregovaram s vama? To se nikada neće dogoditi. Ovako ćemo: Riješit će se naprije problem s mojim suborcem jer mi nismo ti koji smo započeli ovaj sukob. Mi smo ga samo završili. Neka se ljudi ne zabune, mi dolazimo iz SAMBO-a. A to je samoobrana bez oružja. Išli smo se tući protiv boraca koji su jedako dobro potkovani, bez oružja, samo po obranu naše časti. A onda oni dobiju plaću, a meni je uzmu i prebace krivnju na moj tim. To se ne može dogoditi”, dodaje Nurmagomedov.

Ipak, i sam priznaje da je preskakanje ograde Octagona bila greška…

“Duboko u sebi znam da je to bila velika greška. Što god se dogodilo, nikada se nisam smio ponašati poput Conora i njegovih boraca. Ali nakon svega sam im htio dati do znanja. Ne znam zapravo… I dalje nisam načisto radi ovoga svega, ali učim iz grešaka”, zaključuje.

Linker
25. travanj 2024 10:12