facebook
TEŠKO DJETINJSTVO

PRIČA JEDNE OD NAJVEĆIH LEGENDI KOJA JE ŠOKIRALA SVIJET Otrkivena tajna čuvana 40 godina: Silovao me je kao dječaka, ali to nikada nisam nikome rekao

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. srpanj 2017. 14:35

Legendarni američki boksač, Mike Tyson svojevremeno je bio prava zvijer u ringu, apsolutni prvak koji je odbijao pasti, ali njegov život uglavnom je bio protkan raznim skandalima. More droge, prostitutke i zatvor obilježile su ga za čitav život, ali uprkos svemu nije izgubio svoje fanove i navijače tijekom godina i mnogi ga i dalje smatraju istinskom ikonom boksa.

Puno je puta Mike govorio o svojem teškom djetinjstvu koje je zasigurno bitno utjecalo na njegov danji razvoj. Otac ga je napustio kada je imao samo dvije godine, a nakon nekoliko godina pronašao je pravu strast, a to su bili golubovi. Pravi preokret je uslijedio kada je jedan dječak njegovom omiljenom golubu odrubio glavu, a Mike ga je zatim pretukao. To je označio početak njegove boksačke karijere jer je, prema autoru jedne od njegovih biografija, 'prepoznao grublju stranu svoje osobnosti'.

Pravi treninzi uslijedili su tek kasnije, a njegovu snagu su prepoznali i klinci iz kraja te ga odmah ubacili u svoju bandu. Već do svoje 13. godine Mike je bio uhapšen već 38 puta, a s 12 godina je uhvaćen u oružanoj pljački.

- Nikad nisam vidio majku koja je sretna zbog mene i zbog stvari koje radim. Poznavala me samo kao divljeg klinca koji trči po ulicama i dolazi kući s novom odjećom za koju je znala da ju nisam platio. Nikad nisam dobio priliku pričati s njom ili je upozanti - ispričao je Mike koji je za američke medije otkrio i detalje vezane uz seksualno zlostavljanje.

- Bio sam klinac. On je bio stariji čovjek. Tukao me i seksualno zlostavljao. Nikad ga nakon toga nisam vidio. Rekli su mi da to ne znači da si manji muškarac jer se dogodilo - kazao je Tyson u intervjuu i potom upitao novinara zašpto uopće pričaju o tome, a novinar je potom malo opustio stvar jer nije htio da Mikeu bude neugodno.

- Ma, nije mi neugodno, ali to je samo nešto što se dogodilo. Nije imalo velik uticaj na moj život. To sam prebrodio za vrijeme svojih boksačkih dana

Linker
24. travanj 2024 20:20