Mirko Filipović vs Fedor Emelianenko
 Tomokazu Tazawa/Getty Images
NIČIM IZAZVAN

PRVAK TEŠKO OPTUŽIO FEDORA, ALI I CRO COPA 'Sve upućuje na to da je Fedor koristio steroide u Japanu, a isti je slučaj čak i s Mirkom Filipovićem!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. lipanj 2017. 16:12

Jedan od najboljih UFC boraca i prvak u srednjoj kategoriji, Michael Bisping iznio je u jednom od svojih zadnjih intervjua teške optužbe na račun Fedora Emelianenka, ali i našeg Mirka Filipovića, te ponudio svoju teoriju zašto neki borci iz PRIDE-a 'nisu uspjeli napraviti nešto značajnije u oktogonu'.

- Ne vjerujem da je razlog nedostatak kvalitete ili tehnike. Razlog je vrlo jednostavan. To su steroidi. Dosta mi je biti lik koji uvijek tupi isto, no to je razlog zbog kojeg su borci koji su dolazili iz Pridea toliko gubili. Znam od ljudi koji su bili tamo, ovo je informacija iz druge ruke, poticali borce da uzimaju steroide jer su htjeli da borci izgledaju na određeni način. Nije bilo testiranja i htjeli su da uzimaju steroide kako bi bili privlačniji publici - rekao je Bisping, a prenosi fightsite.hr.

Nakon što je uputio niz optužbi na račun slavnog Rusa, Amerikanac nije zaobišao niti hrvatsku legendu borilačkih sportova.

- Naravno, u Americi vas testiraju stalno. Najveće oružje svakog borca je samopouzdanje. Ako ga nemate, ne možete se dobro boriti, ne možete potpuno ulaziti u svoje udarce i izmjene. Gubit ćete. Razmišljaš samo kako ti nije mjesto u kavezu. Kada uzimaš steroide osjećaš se nepobjedivo, osjećaš se snažno. Postaneš psihološki ovisan o njima. Ovo znam jer mi je stari trener bio lik koji je to koristio. Kada bi se skinuli s toga, ostali bi potpuno prazni, bez ikakvog samopouzdanja. Nemaju više snage, nemaju više izdržljivosti koju su imali sa steroidima. Smatram, odnosno vjerujem da svi znakovi upućuju na to da je Fedor upotrebljavao steroide u Japanu. Čak je isti slučaj bio i s Mirkom Cro Copom. Mnogo boraca je tu… Wanderlei je imao nešto uspjeha po dolasku u Ameriku, ali su svi znali da je bio na steroidima. Ovaj vikend se borio protiv Chaela Sonnena i vidjeli ste ga na vaganju. To je potpuno drugačiji borac. Nestali su mišići s njega, potpuno je fizički izgledao drugačije. Da zaključim, Fedor je u prošlosti bio odličan borac, pružao je sjajne i vrlo zanimljive mečeve i pobjeđivao je. Ali je bio na steroidima, baš kao i njegovi protivnici - rekao je Bisping.

Bisping je pritom zaboravio na jednu malu sitnicu, a to je da niti Fedor, niti Mirko, nikada nisu bili pozitivni na nikakvom dopinškom testu koji je u ovom sportu vrlo učestala pojava. Jedan i drugi borac i danas izgledaju bolje nego ikad, a eventualni problem što se nisu snašli u UFC-u mogu predstavljati samo njihove godine ili samo borilište (oktogon, a ne ring).

Linker
22. travanj 2024 17:14