Deontay Wilder
 USA TODAY Sports/File Photo / USA Today Sports
BOKS

SADA JE SVE SLUŽBENO! DOGOVOREN BOKSAČKI TEŠKAŠKI SPEKTAKL Veliki meč Wildera i Ortiza 3. ožujka u New Yorku u Barclays Centru

Službeno je dogovoren boksački teškaški supermeč Deontaya Wildera i Luisa Ortiza, koji će se održati 3. ožujka u New Yorku.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. siječanj 2018. 10:14

Posljednja četvrtina prošle godine bila je zapravo jako turbulentna oko ovog dvojca. Njihov meč bio je dogovoren, ali je otkazan malo prije održavanja, nakon što je Ortiz pao na doping testu, prenosi Fight site.

U pitanju su bili lijekovi za visoki krvni tlak te je na kraju dobro prošao na sportskom sudu. Nije bio suspendiran nego samo kažnjem s 25.000 dolara, a samo par dana kasnije je odradio i meč, prihvativši ponudu da “uskoči” na jedan event. Tamo je 38-godišnji Kubanac ostvario i svoju 30. profesionalnu pobjedu u jednako toliko mečeva.

Wilder se umjesto toga borio protiv Bermanea Stivernea, jedinog boksača koji je do sada s njim izdržao do sudačke odluke. No, ovog puta Stiverne nije dočekao niti kraj prve runde, budući da je Wilderu trebalo točno dvije minute i 59 sekundi da ga brutalno nokautira. Time je došao do skora 39-0, uz 38 pobjeda nokautom te će sada napokon testirati svoj boks kada mu s druge strane stoji jednako opak i opasan protivnik. To nije protivnik kojeg je htio, budući da je pokušavao dogovoriti meč protiv Anthonya Joshue, no Britanac se okrenuo Josephu Parkeru.

Meč između ova dva neporažena teškaša dogovoren je za 3. ožujka u Barclays Centru u New Yorku. Riječ je o dvorani u kvartu Brooklyn, domu košarkaške momčadi Brooklyn Nets. U istoj toj dvorani je Wilder odradio spomenuti meč protiv Stivernea. Četiri tjedna kasnije, boksati bi trebali Joshue i Parker pa tako imamo oba velika teškaška duela u istom mjesecu.

Linker
18. travanj 2024 05:50