Luka Gerlanc / CROPIX
DISALI ZA PRVAKA

'SADA JE SVIMA PONOVNO ZAČEPIO USTA' Cijela Rtina Miočići borila se sa Stipom: 'Skočili smo na noge i prije nego što je Cormier pao'

Veselo je bilo u restoranu Uvala Plemići, gdje se gledao okršaj u Anaheimu uz 'izravni prijenos' Rtinjana Renata Miočića, koji je bio u dvorani
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 19. kolovoz 2019. 01:01

Slavilo se naveliko u Rtini Miočić, jednako gromko kao i ranijih godina, kad je njihov Rtinjanin Stipe Miočić s pojasom u rukama osluškivao pljesak koji se prolamao arenom u Anaheimu... A razloga je bilo više nego dovoljno jer je u u četvrtoj rundi na pod poslao Daniela Cormiera.

Čuveni restoran Uvala plemići doslovce je planuo dok je trajao završni obračun Stipe i Daniela, priča nam Petar Mičić Pere, prvi među onima koji su probdjeli noć i dočekali jutro s naslovom Svjetskog prvaka.

Začepio svima usta

- Sada je svima ponovno začepio usta, pokazao je cijelome svijetu koliko je tvrd dalmatinski kamen. Ako je itko sumnjao u Stipin povratak, mi nismo, jer nas je žilavost i potreba za životnim dokazivanjem na svim poljima održala na nogama. Eto, Cormier je morao pasti na koljena kako bi osjetio našu snagu - ponosno će Petar te nastavlja pričati o tome kako je tekla “uvodna borba”, misli se pritom na objed, na jelo i piće...

Instagram

- Toga kod nas nikada ne manjka, osobno ste svjedok da se kod nas u Rtini poštiva dobra spiza. Bilo je svega ispod peke i na roštilju, a bome se sve skupa zalivalo dobrim vinom. Kako god se naš Stipe zagrijavao u svlačionici, tako smo ga i mi u stopu pratili za bogatim stolom - veli Pere.

Gromoglasna tišina

Onoga trenutka kad su se rukavicama počeli “pozdravljati” Stipe i Daniel, u prvim minutama tišina se mogla rezati nožem jer je Cormier počeo ozbiljno prijetiti...

- Iskreno, na početku smo izgledali malo kao pokisli na velikoj kiši. Međutim, nismo gubili nadu ni vjeru u sposobnosti našega Stipe. I mi smo krenuli stiskati šake, čime se željelo pokazati da ćemo u konačnici slaviti. Čim je Stipe prešao u akciju, sve je živnulo u restoranu, kao da smo bili s njim. Zapravo i jesmo, jer smo na izravnoj vezi imali našeg Rtinjana Renata Miočića, koji nam je praktički prije nego što su riječi krenule ploviti preko oceana, prenosio svoja razmišljanja o mogućem ishodu. Tako da smo mi skočili na noge i prije nego što je Cormier završio na podu. Zagrmjelo je: “Stipe, Stipe”, čula se i pisma: “Oj, Rtinu, selo na visokom brijegu”. Grlili smo se i ljubili, krenula je poneka suza radosnica - veselo će naš sugovornik Petar.

Ono o čemu se uvijek priča u Rtini jest kada će Stipe među svoje uz pjesmu: “Dobro jutro, dobri ljudi, doša sam vam na bevandu!”.

- Znamo kolika je njegova želja navratiti u rodno mjesto njegova oca. Imamo kontakt s njim i nadamo mu se kroz ovu godinu. E, to će biti fešta o kojoj će se pisati. O njemu danas piše svijet, jer nikad nije lako vratiti se na pobjednički tron. Puno je teže nego prvi put uzeti pojas u svoje ruke. Razoružao je naš Stipe sve one koji nisu vjerovali u njegov povratak, rekao bih “digao se iz pepela” Svi svjetski mediji zajedno s nama slave našeg Rtinjanina... I o njemu će pisati sportska povijest.

Linker
16. travanj 2024 12:39