Luka Gerlanc / Hanza Media / Hanza Media
IZ LEGENDINOG KRAJA

SN EKSKLUZIVNO: E, MOJ OVEREEME, EVO TI KJNIGA ŽALBE PA SE TAMO UPIŠI Velika reportaža iz rodnog mjesta hrvatskog prvaka

Piše: Bernard PalekaObjavljeno: 12. rujan 2016. 01:28

Bablje ljeto drži ljude još u kratkim hlačama, pod hladovinom... Tako i u Rtini Miočić, mjestu u ražanačkoj općini na cesti prema Pagu. Hladovina je i na boćalištu u omiljenoj mjesnoj gostionici Uvala Plemići.

- Kako ide? Malo smo još pospani, cijelu smo noć čekali Stipin meč, a ono ispalo da smo odavde, kad je završilo, išli na - glasovanje! - govori Jure Miočić.

Taman je sumrak počeo uzmicati jučer ujutro kad je društvo u gostionici isključilo veliku plazmu, nešto manju nego negdašnja platna u starim kinematografima.

- Stipe je čudo neviđeno! Ma, što će njemu onaj Overeem, da će on njega dobiti, pa brblja ovo, pa ono, a kad je Stipe krenuo za njim po kavezu... E, moj Overeeme, evo ti ova stara Knjiga žalbe pa se ovdje potpiši! - šali se Jure.

Rtina, Zadar, 110916.
Rodbina i prijatelji UFC borca Stipe Miocica sinoc su u mjestu Rtina pratili njegov mec u kojem je obranio naslov prvaka.
Na fotografiji: fotografija sa nedavnog druzenja u Rtini.
Foto: Luka Gerlanc / CROPIX
CROPIX

Rtina Miočići nedjeljno je jutro dočekala uzdignutih ruku.

- Bogme i promuklih grla. Navijali smo ovdje, nas dvadesetak, orilo se do Ražanca - smije se Jakov.

Naučili ga boćati

On je isto Miočić.

- Nas je 75 posto u Rtini Miočić, više-manje svi smo neki rod. A vidiš ovu majicu? Vidiš! E, ona ti je preko Australije došla k meni - ponosan je Jakov.

Ne skida je već tri dana. Majica “na Stipu” s hrvatskim grbom.

- To ti meni dao moj rođak Luka iz Australije, a Stipe njemu kad je bio u Australiji. Eto...

Stipe Miočić
Luka Gerlanc / Hanza Media / CROPIX

Jakov se vratio na boćalište. Ali prije toga nije mogao da ne ispriča jedan detalj:

- Kad je ono Stipe bio ovdje, prije dvije godine, mi ga naučili pravila boćanja. I drž’, ne daj, jedna partija, pa druga, pa tko zna koja i zove njega menadžer da moraju ići na Zrće, da je prošla ponoć. Neka promocija, što ti ja znam, a Stipe... Znaš što je Stipe reka’?

- Reka’ mu je “Je..š Zrće, ja sam ovdje sa svojim ljudima i ostat ću ovdje”, eto to ti je Stipe koji je u nekoliko mjeseci u prvim rundama sredio onoga Brazilca i onoga Nizozemca. A kako boća? Malo baca “po splitsku”, ali ne da se, brzo je on to pohvatao i zavolio.

Rtina, Zadar, 110916.
Rodbina i prijatelji UFC borca Stipe Miocica sinoc su u mjestu Rtina pratili njegov mec u kojem je obranio naslov prvaka.
Foto: Luka Gerlanc / Hanza Media
CROPIX

Zakoračio Jakov prema boćalištu, ali imao je još riječ - dvije:

- Ma, voljeli bismo da titulu brani u Zadru, pa kud puklo da puklo!

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-A!

Linker
19. travanj 2024 14:34