Twitter
NAKON OVOGA NEMA NAZAD

ŠOK ZA LEGENDU BORILAČKOG SPORTA Konačna odluka je - mora u zatvor, nema više orgijanja s Cristianom Ronaldom!

Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 08. veljača 2017. 13:37

Svojevremeno je Clint Eastwood glumio u serijalu filmova o Prljavom Harryju, specifičnom policijskom inspektoru poznatom po grubostima. I borilački sport ima svog Prljavog Harija, 32-godišnjeg Badra Harija, Nizozemca marokanskog porijekla koji je, baš poput Clinta u svojim filmovima, u najmanju ruku - pa, nazovimo to tako - specifičan.

Iako smo navikli da natjecatelji u borilačkim vještinama koketiraju s onom drugom, “tamnijom” stranom zakona, Badr Hari tu je svakako među predvodnicima. Vrhovni sud Nizozemske donio je ovih dana konačnu presudu (na koju više nema pravo žalbi) prema kojoj će ovaj kontroverzni borac morati s druge strane brave, nakon što je još u listopadu 2015. osuđen na dvije godine zatvora zbog teškog fizičkog napada na deset godina starijeg biznismena Koena Everinka, poduzetnika u turizmu, učinivši ga invalidom.

Napad se dogodio na Sensation White Partyju u Amsterdamu u srpnju 2012. godine. Sud je od ukupne kazne oduzeo osam mjeseci koje je Hari proveo u pritvoru, pa će na kraju morati odsjediti još oko pola godine, a mora platiti i 45.000 eura odštete.

Problemi sa zakonom

Da cijela priča oko Harija, koji se trenutno nalazi u Maroku, bude još intrigantnija, Koen Everink u međuvremenu je u svom domu u nizozemskom Bilthovenu ubijen, a tijelo je pronašla njegova sedmogodišnja kćer. Prema policijskim informacijama, netko se tijekom noći ušuljao u Everinkovu kuću, a kada mu se Koen suprotstavio, ubijen je. Policija još traga za počiniteljem, no procurile su informacije da je Everink posljednjih godina primao ozbiljne prijetnje.

Kao što je rečeno, Badr Hari je dosad već puno puta imao problema sa zakonom. Obično bi mu mrak na oči pao - iza ponoći, i to redovito u noćnim klubovima, koje je obožavao. Toliko da mu je sudska zabrana njihovih posjeta pala teže nego zatvorska kazna. Jer kada ga odvjetnik izvukao iz amsterdamskog zatvora zbog slučaja Everink da se brani sa slobode, ubrzo je vraćen iza rešetaka jer je prekršio uvjete pod kojim je pušten. Naime, nije se smio pojavljivati u ugostiteljskim objektima između 20 i 8 sati, a zaboravni je Hari izlazak iz “bukse” htio proslaviti sa svojom djevojkom Estelle, no zabrana se odnosila i na restorane, a ne samo noćne klubove i barove.

I kada smo već kod djevojke, Estella Gullit bivša je supruga Ruuda Gullita i kći legende nizozemskog nogometa Johana Cruijffa. Hari očito voli nogomet i nogometaše jer se na društvenim mrežama pohvalio i svojim prijateljstvom s Christianom Ronaldom objavivši fotografije zajedničkog druženja pored bazena koje su neke navele na razmišljanje o njihovoj seksualnoj orijentaciji...

Tyson kao meta

U ringu se oko Badra Harija također dizala prašina, u finalu K-1 Grand Prixa protiv Remyja Bonjaskog diskvalificiran je zbog nedopuštenih udaraca, a pojas prvaka u teškoj kategoriji u organizaciji promocije It’s Showtime oduzet mu je zbog nesportske borbe protiv Hesdyja Gergesa. Do 2005. se borio kao Nizozemac, otada kao Marokanac. Ljubiteljima kickboxinga poznat je najviše po pobjedi nad Alistairom Overeemom 2009. godine, kada je otišao do finala K-1 Grand Prixa, gdje je izgubio od Semmyja Schilta.

U njegovoj biografiji, koja je puna bizarnosti, stoji i da su pripadnici nizozemskog podzemlja ponudili Antoniju Hardonku bonus od 25.000 eura da mu slomi nogu tijekom meča. Također piše i da je Hari jednom prilikom, želeći si podići rejting, htio nokautirati Mikea Tysona u nekom striptiz-baru, misleći da je Tyson pijan. No kada mu se približio, uvidio je koliko je Mike ogroman i, prvenstveno, trijezan, pa je odustao.

Usput budi rečeno, u zatvor je prvi put otišao kao teškaš, a vratio se kao poluteškaš, pa ga sada, valjda, možemo očekivati u srednjoj kategoriji...

Linker
19. travanj 2024 06:24