/ screenshot
RUS NA RADARU AMERIČKIH AGENATA

ŠOKANTAN POSJET ZA LEGENDARNOG BORCA UOČI VELIKOG OKRŠAJA Na vrata Fedora pokucao je FBI: Ispitivali su ga zbog povezanosti s Putinom i Trumpom?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. travanj 2018. 18:45

Fedor Emelianenko je došao u američki Rosemont odraditi borbu s Frankom Mirom na Bellator 198 priredbi, ali slavni ruski borac nije očekivao da će mu na hotelska vrata pokucati FBI.

Agenti savezne kriminalističke policije u utorak su posjetili Emelianenka u njegovom hotelu gdje su ga ispitivali, potvrdio je njegov menadžer, piše Fight Site.

“FBI je došao u hotel i tražio Fedora. Bili su jako ljubazni. Popričali su s Fedorom nekoliko minuta, pričali su sa mnom, jako ‘cool’ ekipa, i to je sve što mogu reći”, izjavio je Fedorov menadžer Jerry Millen koji susret s FBI-jem nije htio dalje komentirati , ali je rekao da je bio “iznenađen” i potvrdio da su agenti bili nazočni u dvorani za vrijeme Fedorove borbe.

Nitko ne zna zašto se Emelianenko našao na radaru američkih agenata.

Špekulira se da ga je FBI posjetio zbog njegovih veza s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom kao i američkim predsjednikom Donaldom Trumpom i predsjednikovim osobnim odvjetnikom, Michaelom Cohenom.

Veza Trumpa i Fedora seže još u dane Aflliction promocije za koju se Emelianenko borio 2008. i 2009. Trump je bio jedan od suvlasnika organizacije dok je Cohen izvršavao funkciju glavnog direktora promocije.

Isti Cohen trenutno se nalazi pod kriminalnom istragom zbog moguće prijevare i pronevjere novca. Prije dva tjedna FBI je pretresao Cohenov ured u New Yorku tražeći informacije vezane uz skandal s porno zvijezdom Stephanie Clifford kojoj je Cohen uoči predsjedničkih izbora platio da šuti o aferi koju je 2006. navodno imala s Trumpom.

Cohenov slučaj povezan je s istragom mogućeg miješanja Rusije u američke predsjedničke izbore 2016.

Linker
26. travanj 2024 03:20