screesnhot youtube
UFC 229 U LAS VEGASU

SVIJET U IŠČEKIVANJU NAJVEĆE BORBE U POVIJESTI UFC-A! SPEKTAKL U LAS VEGASU JE ZAGARANTIRAN Dosta je priče: Zaračeni dvojac konačno ulazi u oktogon!

UFC 229 Najveća borba u povijesti organizacije imala presicu bez sučeljavanja, a na rasporedu je u ranojutarnjim nedjeljnim satima (4:00, Gol.hr)
Piše: Edi DžindoObjavljeno: 07. listopad 2018. 01:45

Habib Nurmagomedov (26-0) napravio je ono što je i najavio: prvak lake kategorije rekao je da, ako izvrši sve svoje obveze i odgovori na sva pitanja, na tiskovnoj konferenciji uoči borbe neće čekati svojeg izazivača Conora McGregora (21-3), kazavši da osoba koja ne poštuje termine svojeg poslodavca ne zaslužuje poštovanje.

Na medijsku uvertiru za UFC 229 i najveću borbu karijere Dagestanac je došao na vrijeme te počeo odgovarati na škakljiva pitanja uvijek spremnih američkih novinara, no prvo je objasnio zašto presicu započinje bez Irca.

- Ne moram nikoga čekati. Navijači i mediji su ovdje i ja počinjem u zakazano vrijeme. Imam svoj raspored, moram skinuti kilograme i moj je posao odraditi sve na vrijeme. Nije mi bitno koga ima, a koga nema; ja sam došao u zakazano vrijeme - jasno je započeo Nurmagomedov.

Ljutiti Rus

Zatim je borac s najdužim nizom nepobjedivosti u MMA-u na svijetu izrazio svoje nezadovoljstvo količinom nezasluženog poštovanja koje se iz vrha organizacije daje McGregoru, najavivši točno što (ne)će napraviti po okončanju borbe u oktogonu.

- Neću mu ni pružiti ruku, nema šanse. Nije u redu kada Dana traži da se donesu Conorovi pojasevi. Dana dobro zna gdje su oni - jedan je kod Maxa Hollowaya, a drugi kod Habiba Nurmagomedova. Tip je svoje pojaseve izgubio jer se nije borio i Dana to jako dobro zna. Ostao je bez njih jer se dvije godine nije borio u UFC-u - kazao je ljutito ruski borac, a predsjednik UFC-a Dana White uopće nije reagirao.

Brzina je sve

Habib je nakon toga odgovorio na još nekoliko pitanja, a potom je napustio konferenciju ostavivši Whitea samog pred novinarima, sve dok nije došao debelo zakašnjeli McGregor, koji je, po svojem običaju, opet napravio cirkus od cijele presice, i to s dva spomenuta pojasa koja zapravo ne posjeduje. Prvo je, prema očekivanjima, odgovarao na pitanja o svojim nedostacima u parteru, ali je svojim standardnim samopouzdanjem pobio te osnovane tvrdnje.

- Imam plan hladno ga nokautirati. Meni je to tek običan radni dan. Hrvao sam s ljudima od 90 kilograma po 25 minuta bez prestanka, spreman sam za sve što mi on može ponuditi. Pripremio sam se na sve, imam brzinu, a brzina je sve. Vjerujem da će ga uhvatiti panika čim ga jednom pogodim, ali pripremio sam se za svaku opciju. Od prvog ću ga trenutka napasti i stvoriti mu pritisak, a onda ću mu nabiti nos u lubanju - sebi je svojstveno izjavio McGregor, ponovivši još nekoliko puta da će Rusu probiti lubanju i uzeti naslov prvaka te konačno moći hodati okolo s pojasom koji je zapravo njegov.

Jedno je sigurno: kako i iz UFC-a najavljuju, cijeli će svijet gledati.

Linker
27. travanj 2024 01:34