youtube screenshot / youtube screenshot
RAT RIJEČIMA

UFC-OV PRVAK JEDINA JE DVA PORAZA U KARIJERI UPISAO BAŠ OD NJEGA 'Više mi ne treba trilogija s Jonesom, uopće ne doživljavam da se vratio'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. studeni 2018. 18:22

UFC-ov prvak poluteške i teške kategorije ostat će upamćen kao jedan od najvećih boraca svih vremena i nakon UFC-a 230 na kojem je prošlog vikenda obranio teškašku titulu Cormier je i sam počeo vjerovati u svoj status “GOAT-a”, prenosi Fight site.

Jedina mrlja na MMA “scoreu” bivšeg olimpijca dva su poraza od Jonesa u poluteškoj, međutim, 39- godišnjak ih više nema potrebu osvetiti.

“Ne treba mi više (borba s Jonesom)”, rekao je Cormier u razgovoru s Arielom Helwanijem “Stvari vam ponekad trebaju, ponekad vam ne trebaju.. Ja sam se pomirio sa svime. On je toliko dugo izbivao da sam se ja toliko potpuno morao isključiti iz te situacije da mi se gotovo više ni ne čini kao stvarnost.”

Jones je posljednjih godina uglavnom izbivao iz sporta zbog problema sa zakonom kao i pozitivnih doping testova. Proteklih godinu i više dana izbivao je zbog pada na doping testu koji ga je koštao pobjede nad Cormierom na UFC-u 214 kao i njegovog pojasa u poluteškoj.

Jones je riješio probleme s antidopinškom agencijom USADA-om i vratit će se krajem godine na UFC-232 u revanšu protiv Aleksandera Gustafssona. No s obzirom na problematičnu povijest “DC” se ne može ne oteti dojmu da bi Jones uskoro mogao završiti u novim problemima.

“Sad moram ponovno programirati mozak da bih uopće doživio da se on vratio sportu. A stvarnost je takva da se moram zapitati, mogu li mu uopće vjerovati da se zaista vratio? S obzirom na povijest vjerojatno, će doći od nekakvog problema prije ili nakon borbe s Gustafssonom. Da nema borbe s Gustafssonom već da se bori sa mnom, definitvno bi bilo problema jer oduvijek smo imali nekakve probleme.

Linker
25. travanj 2024 16:24