Damir Krajac / CROPIX
NOVO PRIZNANJE

UGLEDNI ESPN UVRSTIO FILIPA HRGOVIĆA NA LISTU 15 NAJVEĆIH NADA SVJETSKOG BOKSA 'Baca dobre kombinacije i odlikuje ga vrlo visoki boksački IQ'

Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 03. siječanj 2019. 17:33

Nakon godine u kojoj je ostvario pet pobjeda uz tri nokauta Filip Hrgović (7-0, 5 KO) našao se na radaru mnogih sportskih medija. Prije dva tjedna ga je boksački portal The Sweet Science proglasio najvećom nadom boksa u 2018., da bi ga sada i globalno čitani i gledni ESPN uvrstio među 15 boksačkih nada godine.

U izboru koji potpisuje poznati boksački novinar Dan Rafael za nadu godine proglašen je Amerikanac Teofimo Lopez Jr. (11-0, 9 KO) koji se bori u lakoj kategoriji, dok je Hrgu uvršten na osmo mjesto.

- Ima solidnu snagu u rukama, baca dobre kombinacije i odlikuje ga vrlo visoki boksački IQ – kratko je opisao Rafael hrvatskog teškaša i podsjetio na njegove pobjede protiv Amira Mansoura i Kevina Johnsona.

Zagreb, 071218.
Hotel DoubleTree by Hilton.
Sluzbeno vaganje boksaca uoci Team Sauerland spektakla.
Na fotografiji: Filip Hrgovic, Kevin Johnson.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Valja napomenuti kako je „Fićo” najbolje rangirani među tri teškaša koja su se našla na listi. Dva mjesta iza njega smjestio se Nigerijac Efe Ajagba (8-0, 7 KO) kojeg krasi raspon ruku od 224 cm (!) i reputacija nemilosrdnog udarača zbog čega je izvjesni Curtis Harper radije odšetao iz ringa nego riskirao potres mozga. Odmah potom slijedi Britanac Daniel Dubois (9-0, 8 KO) kojeg prati glasina da je na sparingu oborio i Joshuu – inače, s Dubosiom je početkom godine na treningu rukavice ukrstio i Hrgović.

Zanimljivo, Rafael je s liste izostavio Francuza Tonyja Yoku (5-0, 4 KO) koji je kao amater osvojio svjetsko i olimpijsko zlato, ali se ove godine borio samo dva puta, prerijetko za perspektivnog boksača na početku profesionalne karijere.

Linker
13. travanj 2024 16:21