Screenshot
FIGHT CLUB

VELIKA POHVALA ZA NOVOPEČENOG HRVATA Prvak poručio: 'Logično je da je sljedeći, siguran sam da se želi boriti za pojas prvaka'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. ožujak 2019. 20:46

Bivši UFC borac Philip de Fries je nastavio dominaciju na tronu poljskog KSW-a i na netom održanoj 47. priredbi. Tamo je svladao odlukom sudaca šampiona u poluteškoj diviziji Tomasza Narkuna. To mu je bila druga obrana titule od kada je stigao na tron teške kategorije, javlja Fight Site.

Govoreći o idućim izazovima De Fries smatra kako je upravo hrvatsko-japanski borac Satoshi Ishii njegov idući protivnik, a time i izazivač u teškoj kategoriji. Podsjećamo kako je na istom popisu borbi Ishii u svom KSW debiju podijeljenom odlukom sudaca svladao Brazilca Fernanda Rodrigueza Jr-a.

“Razgovarali smo malo svi. Trenirao sam i ranije s Fernandom, pa sve to ovu situaciju čini dosta čudnom. Ali da, malo smo pričali.”

“Ishii je jednostavno vrlo dobar momak. Svi njegovi dečki u kutu su dobri momci, ali vjerujem da će ta borba dogoditi sljedeće. To što sam ja prijatelj sa Satoshijem, to neće promijeniti da ću ga pokušati pobijediti. Nije mi se previše svidio Narkun, ali nisam bio u tom meču ljut i nabrijan. Više sam bio hladnokrvan, pokušavao sam ostati miran. Sviđao mi se protivnik ili ne, meni je svejedno. Bitno je da pobijedim”, dodao je bivši UFC-ovac.

Ipak, De Fries naglašava da dogovor oko meča s Ishiijem i dalje nije postignut.

“Nikada ne znaš što će se dogoditi, možda nekoga drugoga dovedu. Bedorf i Grabowski možda odrade međusobno dobru borbu (na KSW-u 49). Jedan od njih možda impresionira pa mu daju šansu za titulu. Ne znam. Logično je da je Ishii sljedeći. To je meč koji mi se sviđa i koji ima smisla. Siguran sam da se i Ishii želi boriti za pojas prvaka. Svi bi s tim bili sretni pa zašto to onda ne realizirati?”, pita se i ujedno zaključuje Britanac.

De Fries i Ishii su već jednom u prošlosti ukrstili rukavice. Na IGF poriredbi 2014. godine hrvatsko-japanski judoka je slavio jednoglasnom odlukom sudaca. Zanimljivo, De Fries ima poraz i od američko-hrvatskog nokautera i bivšeg UFC prvaka Stipe Miočića koji ga je 2012. nokautirao za samo 43 sekunde.

Linker
26. travanj 2024 22:54