Darko Tomas / CROPIX / CROPIX
PROGOVORIO ZA MMA HOUR

VELIKI INTERVJU CRO COPA Hrvatski gladijator progovorio o povratku, Fedoru, optužbama za doping

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. kolovoz 2016. 12:45

Mirko Filipović je dao veliki intervju s Arielom Helwaniem u sklopu njegovog šoa po imenu MMA Hour.

Između ostaloga, Cro Cop je, prenosi Fightsite.hr, progovorio o razlozima svog povratka, suspenziji i navodnoj budućoj borbi protiv Fedora Emelianenka.

"Jednom borac, uvijek borac. Odlučio sam prihvatiti izazov i vidjeli koliko mogu. Sa Sakakibarom sam se vidio prije dvije godine, našli smo se na večeri i on mi je pričao o tome kako misli pokrenuti novu promociju. No, ja sam tada već imao potpisan ugovor s UFC-om, pa je na tome ostalo. Sad mi se ponovno javio, dao mi je ponudu, a ja sam zatražio vremena da se konzultiram s timom i obitelji. Nakon toga sam odlučio prihvatiti to", rekao je Filipović.

Naglašava Cro Cop kako nije računao da će do povratka doći.

"Ugovor je potpisan samo za ovaj Grand Prix i ja nisam siguran hoće li se nakon toga ikad više moći boriti. Probati ću, pa ćemo vidjeti, no ne želim svoje zdravlje stavljati na kocku".

Na Grand Prixu ga čeka lud raspored, posebno ukoliko dođe do pobjeda u prve dvije borbe. Rekao je nešto više i o tome.

“Ukoliko pobijedim prvu borbu, mogle bi me čekati još tri borbe. Prvo me sad čeka prvi krug, nakon toga je četvrtfinale na rasporedu 29. prosinca, a 31. prosinca su polufinale i finale. Nikad nisam sudjelovao u ovakvom sistemu, gdje će u četvrtfinalu biti najvažnije ostati čist od ozljeda. Puno je lakše odraditi tri borbe u jednoj večeri nego boriti se dva dana nakon prve borbe".

Tko će Filipoviću biti prvi protivnik još se ne zna, ali neki se nadaju da bi to mogao biti slavni Emelianenko.

"O svom protivniku ne znam još ništa, spominjali su mi par imena no još ništa ne znam. No, sigurno je kako to neće biti Fedor. Objavljen je poster sa mnom i s Fedorom, no to je samo reklama. Nisam siguran hoće li uopće nastupiti na turniru, osobno ne vjerujem u to. Ja bih osobno volio da on nastupi, no sumnjam da će se to dogoditi".

O suspenziji koja je završila njegovu UFC karijeru...

"Suspendirali su me na dvije godine, iako je test bio čist. To nema nikakvog smisla, posebno jer znamo da su neki borci koji su nastupali pod dopingom dobili manje ili iste kazne. A ti borci su znači nastupili pod utjecajem zabranjenih sredstava i bili su plaćeni. To je kao da se ti i ja susretnemo u zatvoru, ti si čovjeka udarao, ja ubio, a da smo dobili istu kaznu. Nakon toga su mi ponudili manju kaznu ukoliko ocinkam nekog drugog borca, mislim da je to ispod svakog nivoa".

Linker
18. travanj 2024 23:20