screenshot youtube
OTVORIO DUŠU

VIDEO: BIVŠI PRVAK UFC-A OTKRIO POTRESNU PRIČU Pokušao sam se objesiti, ali onda se pojavio on i spasio mi život! Preživio sam i upoznao Isusa Krista

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. kolovoz 2018. 11:18

Cody Garbrandt otkrio je svoju stranu o kojoj je rijetko tko do sada išta znao. Ispričao je nešto o svom odrastanju i odnosu s bratom, trenutku kada je bio blizu toga da si oduzme život te tome koliko ga je to promijenilo i približilo Bogu, prenosi Fight Site.

Bivši UFC-ov prvak bantam kategorije ima godinu dana starijeg brata Zacha, koji je uz njega tijekom svake borbe i za kojega je Cody nerijetko govorio kako je jedna od najvažnijih osoba u njegovom životu. No, rijetko kada je govorio o tome na koji način je rastao njihov međusobni odnos, a kada je to napokon ispričao, vidimo da je u pitanju sve samo ne nešto obično i svakodnevno.

Cody je gostovao na Youtube kanalu “I am second”, koji promovira više uz svakodnevnu religijsku službu te postavljanje sebe na druge mjesto iza Isusa Krista. I tamo je započeo priču o svom životu i odnosima u obitelji, a onda je došao do spomenutog dijela, koji se tiče njegovog brata.

“Mi smo iz izuzetno kompetitivne obitelji. Odlazili smo gledati boksački meč mog strica, a onda bi gledali djedu kako se u gledalištu tuče s nekom osobom. Nama je to od prvog dana bilo nešto potpuno normalno. Moj brat i ja smo vrlo rano stvorili neki kompetitivan duh, borili smo se od malih nogu i zbog najmanjih stvari. On je uvijek bio veći i jači od mene. Borili smo se jako puno puta i znalo je to biti jako nasilno. Jednom je došlo do tuče gdje sam vidio kako će me napasti i primijetio sam nož u sudoperu. Kako je zamahnuo tako sam ga posjekao sve do kosti. Vidio je što se dogodilo i nabio mi je glavu u pećnicu razbivši staklo po cijeloj prostoriji. Zatim je zamotao prst i otišao leći kao da se ništa nije dogodilo. Naša posljednja tuča bila je kada sam ja imao 17, a on 18 godina. Potukli smo se zbog sendviča. Sve je eskaliralo kod moje bake i onda smo otišli izvan grada u napuštenu kuću gdje smo se inače znali boriti, daleko od očiju policije i nekoga tko bi to mogao spriječiti. Trajalo je oko 45 minuta i bila je to borba u kojoj netko može umrijeti. Potpuno me razbio, lice mi je bilo krvavo, šake natečene, ali sam prvo put vidio da je i on smrtnik. Pogodio sam ga, počeo je teturati i onda me pogledao kao da želi reći da mali Cody napokon zna udariti. No, on je moj najbolji prijatelj i moja srodna duša cijeli život. Sve što smo prošli me učinilo čovjekom i borcem kakav sam danas. Uvijek je bio tu za mene”, ispričao je Cody.

Ipak, jedan je trenutak bio posebno bitan, a to je onaj o kojem je Cody do sada pričao na drugačiji način. Nikada nije sakrivao kako je imao problema s delikvencijom, kako je završavao u policiji i popravnim domovima te kako je bio sve samo ne uzoran mladić, unatoč tome što je školi bio poznat kao uspješan hrvač. Ovaj dio te priče kaže da do sada nikada nije rekao u javnosti.

“Postoji dio priče gdje je Zach bio ključan dio mog života. Hrvanje mi je bilo sve u životu i glavni cilj mi je bio postati državni srednjoškolski prvak. Uspio sam na prvoj godini, na drugoj sam bio poražen, a na trećoj sam bio ozlijeđen. U jednom trenutku sam se osjećao kao da sam izgubio volju i našao sam se u lošoj situaciji. Počeo sam se drogirati i partijati. Počeo sam živjeti potpuno bezbrižno i to me je gotovo pojelo. Mislio sam da je moja cesta došla svom kraju i jedno vrijeme sam bio na jako mračnom mjestu. Krenuo sam se objesiti, ali onda se pojavio moj brat i spasio mi je život. Ovo je prvi put da govorim o tome i ne mogu objasniti koliko sam mu zahvalan. Ušao je, snažno me zagrlio, sjeo je sa mnom, plakao je sa mnom. To je bio ključni trenutak mog života i trenutak kad smo se maksimalno zbližili.”

Od tog trenutka kaže da se promijenio te da je spas zapravo pronašao u religiji i u Bogu. Pokušao je objasniti što mu to znači i na koji način obavlja svoje vjerske dužnosti.

“Počeo sam tada zajedno s bratom odlaziti u crkvu i bilo je sjajno biti tamo sa starijim bratom, služiti Bogu i učiti kako mu biti sve bliži. Bio je to zapravo početak mog stvaranja odnosa s Bogom. Kroz odlazak u crkvu i čitanje raznih knjiga te zapravo stvaranjem odnosa u nekom duhovnom smislu i svakodnevno razgovarajući s njim, napokon sam shvatio kako je Bog taj koji te povremeno vodi kroz život. Vidio sam to i još uvijek viđam na svom primjeru. Predaja je strana riječ mnogim borcima pa je tako većinu života bila i meni, ali shvatio sam da je ponekad dobro se predati i zahvalan sam što sam se uspio predati njemu. U mnogim periodima životima bio je uz mene i vodio me. Viša sila je ono što je uz mene, a ta viša sila je Isus Krist i znam kako je on uvijek uz mene.”

Ovako nešto od Codya do sada nismo čuli, posebno jer je zanimljivo vidjeti ga ovako smirenog. To je potpuno drugačija slika od onog eksplozivnog i naglog Codya, kakvog smo gledali u dvije različite sezone Ultimate Fightera te kakav se nerijetko prezentirao i pred kamera tijekom odrađivanja promotivnih aktivnosti. No, tko zna, sada je i otac te možda ćemo od sada gledati drugačiju sliku. To bi svakako bilo dobro, kako za njega samog, tako i za njegovu okolicu, prema kojoj je vrlo često znao biti baš i ne previše prijazan.

Linker
25. travanj 2024 07:43