Bruce Fedyck-USA TODAY Sports / USA TODAY Sports
UFC

VIDEO: DOS ANJOS NAKON PET RUNDI SVLADAO LAWLERA I IZBORIO MEČ ZA DRUGI POJAS U UFC-U Emmett spektakularanim nokautom poslao Lamasa u zemlju snova

Piše: Fight SiteObjavljeno: 17. prosinac 2017. 11:00

UFC fanovi u Winnepegu vidjeli su fantastičnu predstavu Rafaela Dos Anjosa i uvjerljivu pobjedu nad Robbie Lawlerom. Borba bivših UFC prvaka bila je puno jednostranija nego što se očekivalo i nije donijela Robbie Lawlera na kakvom smo navikli, tj. onog borca koji izgleda sve bolje kako borba protiče, prenosi Fight Site.

Ovog puta je tehnički i taktički uvjerljivo nadvladan od borca koji se jednostavno bolje pripremio te je više želio ovu pobjedu. Kao da smo gledali borbu bivšeg prvaka koji odrađuje ono što mu je ostalo i gladnog borca koji vjeruje kako i dalje ima što za dokazivati. I zbog toga je Rafael Dos Anjos završio kao pobjednik ove borbe.

Prva runda odmah je otkrila taktiku Dos Anjosa, koji je tražio priliku za pogađanje low kickova i to mu je dobro prolazilo. Lawler nije iste dobro blokirao, no zato je dobro pogađao udarce prednjim direktom, koji nisu radili veliku štetu, ali su svakako ostavljali dojam. Tako je runda izgleda tri i pol minute, nakon čega su borci u klinču, gdje je snažniji Lawler, koji podiže tempo na kraju runde te dolazi do nekoliko izmjena, uz udarce s obje strane. Visok tempo Lawler prezentira i na početku druge runde, serijom udaraca, no Dos Anjos brzo smiruje situacija te nakon nekog vremena preuzima sredinu kaveza.

Brzo nakon toga je Lawler prvi put u problemima. Dos Anjos pokreće sve direktom, nastavlja koljenom i odvodi Lawlera do ruba kaveza, gdje ga dvadesetak sekundi gađa raznim udarcima, no sve što dobiva od Lawlera je osmijeh te se borba brzo nastavlja na sredini. Nevjerojatna je izdržljivost bivšeg prvaka ove kategorije. Posljednju minutu runde je Dos Anjos leđima na ogradi, Lawler napada i pogađa, ali i Brazilac također dobro kontrira i trebala bi to biti njegova runda.

Treća runda donosi otvaranje uz nekoliko izmjena, nakon čega Dos Anjos dolazi do rušenja. Nešto više od minute pokušava raditi u parteru, no bez uspjeha i uskoro su ponovno na nogama. Slijedi dvije minute klinča, gdje Lawler radi presing, a Dos Anjos pokušava nešto napraviti koljenima. Ključan trenutak runde dolazi točno na početku njene posljednje minute. Dos Anjos izlaskom iz klinča pogađa udarac kojim Lawlera šalje na pod, završava na njemu i radi štetu sve do isteka vremena.

Dos Anjos je odmorniji te je on onaj koji kontrolira tempo četvrte runde, koja je neku pravu akciju donijela tek u svom posljednjem dijelu. Zanimljivo, Dos Anjos je i tada bio agresor, dok je Lawler tražio priliku pogodio bombu iz kontre, u čemu nije uspio. Umjesto toga je primio još dodatne štete, uz posebno impresivno koljeno u posljednjim sekundama.

Nakon minute pete runde, borci su ponovno kratko u parteru, a nakon ustajanja je ponovno Dos Anjos taj koji pritišće i napada, odnosno time ne daje Lawleru priliku da se razmaše i izvede svoje poznate hazarderske napade iz pete runde. Do prilike za njih Lawler ipak dolazi u posljednjoj minuti, ali Dos Anjos nevjerojatno dobro eskivira te i dalje pogađa svoje udarce.

Pola minute prije kraja, vraća borbu u klinč, kontrolira Lawlerove ruke i tako borbu privodi kraju. Na kraju je sve bilo i više nego očito. Rafael Dos Anjos odradio je fantastičnu borbu u potpunosti izdominiravši Robbiea Lawlera, a tako su to vidjeli i suci, inače vrlo skloni Lawleru, no ovog puta mu niti oni nisu mogli pomoći. Svih pet rundi čisto pripadaju fantastičnom Dos Anjosu, gotovo sigurno idućem izazivačicu u velteru.

Santiago Ponzinibbio i Mike Perry su su opravdali očekivanja odradivši sjajnu borbu, a do pobjede je došao Argentinac. Viđeno je veliko iznađenje u nokaut pobjedi Josha Emmetta nad Ricardom Lamasom, a dvije vrijedne pobjede u poluteškoj kategoriji pripadaju Gloveru Teixeiri, koji je savladao Mishu Cirkunova i Janu Blachowiczu, koji je bio bolji od Jarreda Cannoniera.

Linker
16. travanj 2024 15:57