fightsite
FFC

VIDEO: ERSLAN U LAS VEGASU STIGAO DO NAJVAŽNIJE POBJEDE U KARIJERI, PA OTKRIO Želim se što više boriti i želim postati FFC prvak poluteške kategorije

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. svibanj 2019. 18:58

Ivan Erslan 27-godišnji je hrvatski MMA borac koji je u noći s četvrtka na petak došao do najvažnije pobjede svoje dosadašnje karijere. Najveći hrvatski potencijal poluteške kategorije u Las Vegasu je savladao iskusnog američkog borca Rogera Carrolla, čime se približio naslova prvaka Final Fight Championship promocije.

Veliku pobjedu ostvario je Ivan Erslan u Las Vegasu protiv vrlo iskusnog i nezgodnog protivnika. Roger Carroll pokušao je iznenaditi mladog Hrvata, ali Erslan ga je u tome zaustavio. Odradio je to na impresivan način, nokautom nakon minutu i pol borbe u prvoj rundi. Time je dodatno potvrdio svoj talent o kojem se glasno govori još od 2015. godine, kad je prvi puta ušao u MMA kavez.

"Protivnik je borbu pokušao preseliti u parter, no nije uspio. U tih minutu i pol dogodio se jedan klinč koji sam obranio i to je sve što je on napravio. Svaki udarac kojim bih ga pogodio ga je uzdrmao, a kad sam ga pogodio aperkatom je brzo bilo gotovo", ispričao nam je nakon borbe Ivan. Još je dodao što bi mu sada trebalo uslijediti: "Planovi su da malo odmorim zbog ozljede koju sam doživio, no vjerojatno ću odraditi još jednu borbu prije napada na FFC pojas."

fightsite

Ovaj član zagrebačke podružnice American Top Teama jedan je od najvećih europskih MMA potencijala i svakako trenutno najzanimljivije nadolazeće hrvatsko MMA ime. Ova pobjeda zapravo je tek jedna stepenica prema ispunjenju njegovog trenutnog cilja.

"Želim se što više boriti i želim postati FFC prvak poluteške kategorije", izjavio je Ivan još prije ove borbe. Uspon na tron hrvatske borilačke promocije s trenutnom adresom u Las Vegasu zapravo bi trebao biti tek početak, no Ivan svoju karijeru gradi korak po korak.

Samopouzdanje mu je svakako napunio ovogodišnji dvomjesečni boravak na Floridi, u glavnoj dvorani American Top Teama, trenutno vodećeg MMA tima na svijetu. Tamo je bio sparing parter jednom od najpoznatijih UFC prvaka teške kategorije u povijesti, Andreju Arlovskom.

fightsite

"Vrijeme provedeno u ATT-u na Floridi je bilo stvarno dragocjeno. Vidio sam da se mogu bez problema nositi s top klasom boraca. Pored toga su mi se neke stvari jako dobro poklopile. Nakon što me vidio u treningu s drugim borcem, Arlovski je zatražio sparing sa mnom, a nakon nekoliko sparinga je zatražio da produžim boravak kako bih mu pomogao u pripremama za njegovu iduću borbu", opisao je Erslan svoje zlata vrijedno iskustvo.

fightsite

Njegov dosadašnji borilački rezime je sedam pobjeda i jedan poraz, no čini se kako će se taj poraz poništiti. Naime, prošle godine ga je savladao borac Branko Busick, koji je na kraju imao pozitivan doping test. Uskoro bi sve trebalo biti riješeno po pitanju poništavanja te borbe i Ivanu će to zapravo ostati besplatna lekcija. Njegova najkvalitetnija karakteristika je boks, no jednako kvalitetno radi na svim ostalim segmentima slobodne borbe, s ciljem da konstantno napreduje i na putu do vrha postane kompletan borac.

Ovaj nasljednik najboljih hrvatskih boraca tek ulazi u svoje najbolje godine. Sjajno je vidjeti kako karijeru gradi korak po korak, ali svi koji su ga gledali govore kako je sposoban za puno više. Do sada se pokazao kao veliki radnik što je glavna smjernica prema budućem uspjehu. Uz njegov veliki talent, ako tako nastavi, uspjeh na svjetskoj razini ne bi trebao izostati.

Linker
26. travanj 2024 22:08