Karim de la Plaine
NOVO SJAJNO IZDANJE

VIDEO: FENOMENALNI HRGOVIĆ SLAVIO BRZIM NOKAUTOM Pogledajte razorni udarac kojim je hrvatski borac suparnika srušio na pod već u prvoj rundi!

Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 27. listopad 2017. 22:40

Jedva nešto više od dvije minute bilo je potrebno Filipu Hrgoviću (2-0, 2 KO) da dođe do druge pobjede u profesionalnoj karijeri. Nakon Brazilca Zumbana Lovea krajem rujna, ovaj put je nastradao Čeh Pavel Sour (6-1, 5 KO) čiji je savršeni karijerni omjer zaustavljen teškom Filipovom desnicom na kraju prve runde.

Za ogled dva teškaša, bilo je to atipično uzbudljivih dvije minute prve runde u kojoj su taktika i obrana ostavljene negdje po strani, a oba boksača su se drage volje uputila u žestoku izmjenu udaraca. Kada bismo radili paralele s košarkom, rekli bismo da je to bio “run and gun”, samo bez ovog “run” dijela. Hrgović je bio prvi koji je uputio značajniji udarac, lijepi lijevi kroše, ali Čeh se nije dao te je uzvratio mini navalom koji je rezultirala s barem jednim dobrim udarcem na glavi hrvatskog boksača.

I kad se činilo da su oba borca uzela kratki predah od (pre)intenzivnog početka, Filip je prednjim lijevim direktom “počešao” češki nos, a potom savršeno tempiranim zadnjim desnim direktom pogodio suparnika koji se srušio kao da ga je netko odvalio maljem. Pokušao se Sour dići, ali je umjesto nastavka meča zateturao i pao, opet se pridigao pa sanjivog pogleda ostao naslonjen na konopcima. Sucu nije bilo druge nego označiti kraj meča.

Osim što je još malo podigao vlastito samopouzdanje i razveselio trenera, Filip je izmamio široki osmijeh na lice svojeg promotora Kallea Sauerlanda. Da ga je kamera malo zumirala, vjerojatno bismo vidjeli dolare u njegovim zjenicama, jer ako Filip ovim tempom nastaviti čistiti suparnike na početku karijere, neće proći drugo prije nego se nađe u mečevima gdje se vrti ozbiljna lova.

Ukratko, Hrgović na početku profi-karijere djeluje impresivno, fizički nikad bolje, ali pravi ispit tek će doći. Za početak, trebao bi poraditi na obrani koju je večeras zanemario, vjerojatno s računicom da mu i nije toliko potrebna (i nije bila).

Linker
19. travanj 2024 15:32