Screenshot: Facebook

NAKON IMPRESIVNOG NIZA

VIDEO: 'JE LI MIOČIĆ NAJBOLJI TEŠKAŠ U POVIJESTI?' Najpoznatiji svjetski MMA novinar postavio veliko pitanje: 'Ako uspije ostati...'

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 14.05.2017. u 18:10

 • Nakon poraza od Juniora dos Santosa Stipe Miočić nanizao je pet uzastopnih pobjeda. Bila je to prekretnica za američkog borca hrvatskih korijena koji se više nije osvrtao natrag, već je samo grabio prema naprijed ogromnim koracima.

  Uslijedile su pobjede protiv Marka Hunta, Andreja Arlovskog, Fabricija Werduma, Alistaira Overeema i Juniora dos Santosa. Pet pobjeda, pet nokautom, od čega četiri u prvoj rundi. Zaista impresivno. Posebice, uzme li se u obzir činjenica da je Miočić postao tek četvrti borac kojem je uspjelo obraniti naslov prvaka dva puta nakon Tima Slyvije, Randyja Couturea, Brocka Lesnara i Caina Velasqueza.

  Najpoznatiji svjetski MMA novinar Ariel Helwani i njegov analitičar Shaun Al-Shatti su u najavi borbe davali malu prednost Miočiću.

   

  Postavilo se pitanje je li Miočić već sada među najboljim teškašima u povijesti UFC-a, piše Fightsite.hr.

  "Sigurno je tu negdje, samo zato što je već tu na drugoj obrani naslova. Teška divizija je tako bizarna. Jako je teško ostati na tronu i dominirati. Mislili smo da je Cain taj lik, da je Dos Santos taj, da je možda Brock tu. Ali nitko od njih nije uspio. Ako Stipe uspije ostati na tronu i nakon ovog meča, onda definitivno pripada u razgovor. Ali možda je vrlo rano govoriti o tome da je najveći teškaš u povijesti", zaključuje se u razgovoru.