screenshot
SKANDALOZNO

VIDEO: NEVIĐENA SRAMOTA U SUSJEDSTVU Veliki talent s ovih prostora dvaput svladao protivnika, ali onda su organizatori odlučili prirediti pravi cirkus

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. travanj 2018. 13:13

Pravi skandal dogodio se u Austriji na eventu promocije Vendetta FC, gdje je između ostalih nastupio Ahmed Vila, jedan od najvećih MMA potencijala u regiji. 22-godišnjak iz Bosne i Hercegovine borio se protiv Hasana Hamzatova, borca iz kluba koji je bio organizator eventa, a ono što se dogodilo će vam zvučati uistinu nevjerojatno, piše Fight Site.

Naime, Ahmed Vila je ovu borbu pobjeđivao dva puta, ali bez pobjede je na kraju ostao. Iako to u startu zvuči nevjerojatno, uistinu se dogodilo, a zapravo je lako za opisati. Ukratko, Ahmed Vila došao je do pobjede, koji je organizator jednostavno poništio. Na neki način je to najbolje odradio sam Ahmed, u Facebook statusu koji prenosimo.

“Pobijedio sam u večerašnjoj borbi, ali organizator kaže da neće vrijediti. Borio sam se na Vendetta eventu u Austriji, protiv čečenskog borca Hasana Hamzatova, koji je bio namazan vazelinom. Nakon što sam mu napravio polugu na ruci, vrištao je od bolova, ali suci to nisu brojali kao verbalnu predaju, iako su rekli da se upravo to dogodilo. Borba se nastavila, da bi ubrzo bila pauzirana jer je on krvario. U nastavku sam mu napravio giljotinu, noge su mu pale i sudac je prekinuo borbu. Tada je organizator, koji je ujedno i njegov trener, ušao u kavez i rekao kako borba nije gotova. I to je to. Sudac je ostajao pri svojoj odluci pa sam tako i ja, ja sam pobijedio u ovoj borbi!!! No, u njihovim očima se borba nije niti dogodila. Naučio sam lekciju, potrebno je izbjegavati lažne organizacije pod svaku cijenu”, izjasnio se Ahmed putem svoje službene Facebook stranice.

Ono što nije naveo je situacija koja se dogodila nakon što je trener ušao u kavez. On je zahtijevao nastavak borbe,no Vila je napustio kavez, što je vjerojatno bila najbolja moguća odluka u tom trenutku. Ovo je ujedno druga situacija u vrlo kratkom vremenu, gdje borci iz Bosne i Hercegovine bivaju žrtve nevjerojatnih blamaža u austrijskim ringovima ili kavezima. Ne tako davno, gotovo identična situacija dogodila se Dževadu Muftiću, koji je, za razliku od Vile, tada nastavio borbu te ju je na kraju izgubio.

Ispod teksta možete pogledati snimak na kojem jasno vidimo kako je Vila došao do regularne pobjede. Ipak, neki ljudi čini se smatraju da su suci tu samo da odrade posao za njih. Nažalost, do sada smo većinom gledati situacije gdje su bodovi suci išli u korist domaćim borcima, ali ovi posljednji primjeri nam dokazuje da je uistinu previše promocije koje ne rade onako kako bi u ovom sportu trebalo raditi.

Linker
20. travanj 2024 10:35