screenshot
POVRATAK U PROŠLOST

VIDEO: NOĆ U KOJOJ JE CRO COP SVOJIM NAJPOZNATIJIM ORUŽJEM UNIŠTIO MEKSIČKOG KEČERA Podsjetnik na dragulj iz bogate povijesti legendarnog Hrvata

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. ožujak 2018. 10:27

Danas ćemo se prisjetiti jednog nastupa Mirka Filipovića koji nikako ne spada među one bitnije u njegovoj karijeri, niti je protivnik neko značajno ime, no svima nam je ostao u memoriji zbog cijele priče, ali i načina na koji je Cro Cop završio borbu.

U pitanju je Pride Bushido 1 event, održan krajem 2003. godine. Cro Cop je u borbu ušao kao vlasnik skora 6-0-2 i iza impresivnih pobjeda nad Heathom Herringom i Igorom Vovchancynom. Hrvatskog borca su doveli da predvodi taj event, a za protivnika su mu namijenili meksičkog kečera, Jose Alberta Rodrigueza, poznatog pod nadimkom Dos Caras Jr. Bio je to borac koji je tog trenutka imao skor 3-2, ostvaren u Deep promociji, piše Fight Site.

Protiv Cro Copa došao se boriti sa tradicionalnom meksičkom “luchador” maskom, a u borbu je krenuo vrlo agresivno, pokušavajući doći do klinča i rušenja. Sve je to Filipović uspješno obranio, da bi nakon 46 sekundi povukao jedan od impresivnijih high kick nokauta svoje karijere. U pitanju je bio udarac koji nije niti najbolje sjeo na glavu Mirkovog protivnika, nego ga je samo okrznuo, no i to je bilo dovoljno da se borba završi.

Rodriguez je kasnije odradio još ponešto MMA borbi, ali niti blizu s protivnicima razine Filipovića, da bi kasnije napravio pristojnu kečersku karijeru, posebno u WWE-u, pod imenom Alberto Del Rio. Trenutno je još uvijek kečer, no u Meksiku, gdje se ponovno bavi “lucha libre” hrvanjem. O Cro Copu znamo sve, kasnije je postao jedna od najvećih svjetskih MMA zvijezda. I još uvijek traje…

Linker
23. travanj 2024 11:36