Dean Mouhtaropoulos/Getty Images / Getty Images
NEZAUSTAVLJIVI RUS

VIDEO: NOKAUTIRAO LEGENDU UFC-A, A SADA TRAŽI PRILIKU ZA NASLOV Mogući protivnik Miočića poručio: 'Zaslužujem borbu za titulu! Ovdje sam zbog pojasa'

Nakon pobjede karijere, Alexander Volkov vjeruje da ima rezultat koji ga može dovesti u borbu za titulu UFC-ovog prvaka.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. ožujak 2018. 15:29

Možda nije sam nastup bio impresivan, ali Alexander Volkov je prekidom savladao donedavnog teškaškog prvaka i borca koji je bio izgledni kandidat za borbu protiv Stipe Miočića te bi to vjerojatno i bio da se nije dogovorio dolazak Cormiera u teškaše. Četvrti je to njegov trijumf u isto toliko UFC nastupa, drugi prekid za redom u glavnoj borbi nekog Fight Nighta. 29-godišnji Rus vjeruje da je to dovoljno za napad na titulu, prenosi Fight site.

“Velika je to pobjeda i želim izraziti respekt prema Fabriciu Werdumu, legendi ovog sporta i velikom šampionu. Ja gledam prema borbi za naslov prvaka. Hoće li to biti odmah nakon ove borbe, ne mogu znati. U svakom slučaju, želim to, ovdje sam zbog pojasa”, rekao je odmah nakon borbe, a onda je ukratko opisao taktiku koja mu je donijela pobjedu:

“Radio sam na obrani od njegovog jiu-jitsua i bio sam spreman na to. To je bio plan, raditi pametno i čekati da se umori, a onda ga napasti. Morao sam biti opasan, braniti rušenja i misliti na jiu-jitsu tehniku. Iskoristio sam to što nije vjerovao da ga mogu ozbiljno ugroziti.”

Činjenica da je Werdum toliko visoko plasiran je ono što smatra svojom glavnom referencom u izboru idućeg izazivača, odnosno protivnika Stipe Miočića ili Daniela Cormiera.

“Ne toliko davno je on bio prvak, a ja imam osjećaj da sam svakom borbom sve bolji, tako da mislim da uistinu zaslužujem borbu za titulu. Ovo je svakako moja najveća pobjeda u dosadašnjoj karijeri i bio bih više nego sretan da mi UFC da priliku boriti se za titulu prvaka.”

Po komentarima na internetu vidimo da bi Volkova mnogi voljeli vidjeti protiv Francisa Ngannou. Budući da se Miočić i Cormier bore tek u srpnju, što znači da će pobjednik iduću borbu odraditi tek krajem godine, to i nije tako nerealna opcija.

Linker
27. travanj 2024 06:19