YouTube screenshot
PRISJETIMO SE NEZABORAVNOG GUŠENJA

VIDEO: OVAKO JE UGUŠEN JEDAN OD NAJVEĆIH TEŠKAŠA U POVIJESTI Kako je legendarni Brazilac slomio velikog Caina Velasqueza

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. ožujak 2018. 11:58

Idućeg vikenda UFC dolazi u London, a event će predvoditi jedan od trenutno najzaposlenijih teškaša u promociji, Fabricio Werdum. A kako bolje najaviti njegov novi nastup nego putem videa njegove najveće pobjede u karijeri, piše Fight Site.

Riječ je o lipnju 2015. godine i Mexico Cityu, gradu gdje je Werdum samo sedam mjeseci ranije došao do pojasa privremenog prvaka UFC-ove teške kategorije. Ovog puta je trebao pokušati osvojiti onaj pravi i to protiv čovjeka kojem je čast došla odati cijeli rasprodana dvorana, Caina Velasqueza.

Velasquez je bio veliki favorit, a ispred sebe je imao priliku postati prvi teškaški prvak s tri obrane titule prvaka. Sve je bilo spremno za veliku feštu, no Werdum ju je odlučio upropastiti. Ono što je on napravio te večeri svakako spada među najbolje predstave nekog teškaša u UFC povijesti. Kao nikada do tada, prezentirao je koliko njegov stand up može biti opak, ali ipak je borbu završio na svoj način, prisiljavanjem na predaju. Cain Velasquez upao je u sličnu zamku kao Fedor Emelianenko te je ostao bez svog pojasa, a od tada je odradio tek jednu borbu.

Ovo je svakako jedna od najboljih i najuzbudljivijih teškaških borbi u UFC povijesti i uvijek ju je sjajno ponovno pogledati. U subotu ćeimati priliku za novu pobjedu i povratak na mjesto glavnog kandidata za idućeg teškaškog izazivača. S druge strane kaveza naći će se Alexander Volkov.

Linker
20. travanj 2024 07:44