Screenshot
OPASAN, ALI NE I NEPOBJEDIV

VIDEO: OVO JE MEČ O KOJEM SE I DANAS PRIČA Pogledajte kontroverznu borbu, jedini meč koji je u karijeri izgubio gorostasni protivnik Stipe Miočića!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. siječanj 2018. 19:44

Francis Ngannou (11-1), večerašnji protivnik Stipe Miočića i čovjek koji će ga pokušati zaustaviti u pohodu na rekordnu, treću uzastopnu obranu UFC-ove teškaške titule, započeo je profesionalnu MMA karijeru tek krajem 2013., a u četiri godine je od potpuno nepoznatih francuskih promocija poput “100% Fight”, stigao do mjesta prvog izazivača u elitnom UFC-a, piše Fight Site.

Ako potražite snimke ranijih mečeva ovog Kamerunca s francuskom putovnicom na internetu, najzanimljivija je ona protiv Zoumane Cissea iz prosinca 2013. To mu je bio drugi profesionalni meč u karijeri, a ujedno i jedini poraz.

Cisse je nakon dvije runde dvoboja slavio jednoglasnom odlukom sudaca. Iz onoga što se može vidjeti u videu, 'Predator' je tada tehnički bio znatno slabije potkovan nego danas. Udarci su mu bili široki, tehnički prilično loši, a očigledna razlika je i u njegovoj veličini. Iako je i tada bio prilično velik teškaš, dojam je da nije imao 120 kilograma mišića kao danas.

Cisse ga je bez problema bacao po ringu, u jednom trenutku ga je mogao i završiti kimurom, no sudac ih ja baš u tom času digao na noge i spasio tako današnjeg UFC izazivača.

Inače, Francuz Cisse je trenutačno na impresivnih 13-2, a posljednji meč je odradio ove godine u listopadu slavivši “armbarom”. Visok je 180 centimetara, a težak oko 120 kilograma.

Linker
23. travanj 2024 18:52