screenshot youtube
NEVIĐENA RADOST I SLAVLJE

VIDEO: POGLEDAJTE KAKO SU HRVATI PROSLAVILI VELIKU STIPINU POBJEDU U CLEVELANDU Bila je to prava fešta, a 'pucalo' se do ranih jutarnjih sati

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. siječanj 2018. 16:40

Nakon što je prošle godine nokautirao Alistaira Overeema u Quicken Loans Areni u svom rodnom Clevelandu, Stipe Miočić je odradio press konferenciju, a onda se brzo uputio u lokalni “hrvatski” bar gdje je proslavio prvu obranu naslova UFC prvaka u teškoj kategoriji, prenosi Fight site.

Stipe se u baru gdje i inače zna izaći tada pridužio velikom broju Hrvata koji su tamo uživo gledali meč, a na koncu i slavili veliku pobjedu sa svojim šampionom.

Ovog vikenda jedan od najpopularnijih građana Clevelanda još značajniju i još veću pobjedu protiv Francisa Ngannoua nije mogao proslaviti u svom gradu, sa svojim sugrađanima, jer se meč održao na UFC-u 220 u Bostonu. No, to ne znači da se u Clevelandu nije slavilo.

Prema pisanju lokalnih medija, nekoliko stotina Hrvata je u nekoliko “hrvatskih” barova i kafića organizirano gledalo meč protiv Kamerunca koji je za Stipu označio povijesni uspjeh. Najviše ih se skupilo u baru imena “Happy Moose”, a poznat je upravo po tome što je vlasnik Hrvat i što se u njemu sakuplja velik broj Hrvata iz Clevelanda.

Zadovoljna gomila je vrlo pažljivo pratila svaki udarac i s jedne i s druge strane, a kada je sudac označio konačni gong, slavlje je moglo početi. Bili su svjesni da Stipe ovaj meč ne može izgubiti na bodove i bili su u pravu. Navodno je alkohol tekao u potocima, a slavilo se sve do jutra!

U Clevelandu i okolnim gradovima postoji velika hrvatska iseljenička zajednica koja navodno broji i do 50 tisuća Hrvata i potomaka Hrvata. Meč protiv Francisa Ngannoua se organizirao pratio u najmanje tri bara gdje su stotine Hrvata navijale za svog heroja, otkrivaju lokalni mediji iz Clevelanda.

Miočić oduvijek vrlo ponosno ističe hrvatske korijene. Otac mu je iz Rtine pored Zadra, a nakon života u SAD-u se vratio u Europu. Majka je i dalje sa Stipom u Clevelandu, a rođena je u okolici Karlovca. UFC prvak je 2014. prvi put, u organizaciji Fight Channela, stigao u Hrvatsku gdje je prestavljen našoj javnosti kao mladi i potentni američko-hrvatski teškaš.

Godinu dana kasnije je ponovno stigao u domovinu svojih roditelja te je pritom pomogao u pripremama našem legendarnom borcu Mirku “Cro Cop” Filipoviću. I prošle godine smo Miočića imali prilike vidjeti u Lijepoj Našoj. Ovaj put u organizaciji UFC-a koji je na Miočićevu šampionsku promotivnu turneju uvrstio i Zagreb.

U ekskluzivnom intervjuu za Fight Site uoči meča protiv Ngannoua, Stipe je najavio da će nakon pobjede doći u Hrvatsku. Nije htio govoriti o točnom terminu, no vjeruje se da bi trebao stići u narednih nekoliko mjeseci prije početka priprema za sljedeći meč.

Linker
23. travanj 2024 13:47