screenshot youtube
UFC ON FOX29

VIDEO: POIRIER LANSIRAO 183 UDARCA I ZAVRŠIO GAETHJEA U ČETVRTOJ RUNDI LUDE BORBE Alex Oliveira pokazao Conditu da je stiglo vrijeme za mirovinu

Dustin Poirier i Justin Gaethje odradili su borbu kakva se mogla i očekivati, a nakon tri runde pravog rata, posao je završio Dustin Poirier na početku četvrte, a Alex Oliveira savladao je Carlosa Condita gušenjem u drugoj rundi.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. travanj 2018. 10:57

Što se može reći o borbi koja je trajala nešto više od 15 minuta, a u kojoj je pogođeno gotovo 300 značajnih udaraca? Prema trenutnoj neslužbenoj statistici, 183 takva pogodio je Dustin Poirier, a 99 je djelo Justina Gaethjea, prenosi Fight site.

No, krenimo od početka, iako je teško riječima opisati koliko je zapravo akcije viđeno u ovoj borbi. Bilo je svima jasno kako bi ovo mogla biti spektakularna borba, a samo deset sekundi bilo je dovoljno da se zaključi kako Justin Gaethje i Dustin Poirier nisu mijenali puno u svom stilu borbe te da će biti upravo tako.

Gaethje je bio onaj koji je od početka pokušao držati ritam, no Poirier je imao jako dobru selekciju udaraca. Često su oni završavali na glavi Gaethjea, koji je odlučio početnu štetu raditi na Poirierovim nogama, a kickovi su izgledali uistinu snažni te su radili značajnu štetu.

Ipak, udarci koje su primali niti jednog borca nisu sprječavali u tome da se nastave boriti na jednak način te je svima bilo jasno kako će ovo biti duel do trenutka kada prvi borac padne i ne bude više u stanju nastaviti borbu. Poirier je svakako radio više štete na licu protivnika, no Gaethjeovi kickovi podosta su ga usporavali. Ritam se nije mijenjao tijekom prve dvije runde, osim sredinom druge, kada je borba kratko zaustavljena radi Gaethjeovog pogađanja prstima u oči Poiriera.

Sjajnu i vrlo krvavu borbu odradili su Alex Oliveira i Carlos Condit, uz pobjedu Brazilca kao konačni ishod. Sve je krenulo vrlo dinamično, uz izmjene na nogama, sve dok nakon minutu i pol Oliveira ne dolazi do klinča te odmah i prvog rušenja. Nešto više od minute pokušavao je raditi iz gornje pozicije, no Condit onda radi tranziciju i dolazi u gornju poziciju. Pokušao je “Natural Born Killer” izvuči Von Flue gušenje, no bez uspjeha.

Nastavio je ipak kontrolu te krajem runde dolazi do jako dobrog pokušaja gušenja s leđa, no brazilski Kauboj je izdržao do kraja runde. Drugu rundu Brazilac odmah otvara rušenjem te nešto manje od dvije minute ima prednost gornje pozicije.

Nakon toga dolazi do još jednog preokreta te je Condit onaj koji je u boljoj poziciji, odakle radi značajnu štetu. Ipak, nakon toga se ustaje i pokušava kontrolirati noge Oliveire, što je zapravo bila greška. U pokušaju jednog udarca s visine, Condit prima “upkick” točno u bradu te na Brazilca pada ozbiljno uzdrman.

Ovaj to koristi da se ustane i ubrzo su u klinču uz rub kaveza, gdje Oliveira u giljotinu hvata još uvijek podosta uzdrmanog Condita. Vrlo brzo to spušta na pod te radi sve veći pritisak i drži sve dok nije prisilio Condita na tapkanje, nakon što ovaj više nije imao nikakvog izbora. Ogromna je ovo pobjeda za Brazilca, koji je u borbu uskočio prije samo dva tjedna. Conditu je ovo četvrti poraz u nizu i sedmi u posljednjih devet borbi te je možda vrijeme da kaže kako je došlo vrijeme za druge borce. Tek mu je 33, no iza njega je i previše ratova u oktogonu.

----------------------------------------------------------------

UFC on FOX 29 – Rezultati

Dustin Poirier def. Justin Gaethje – TKO (R4, 0:33)

Alex Oliveira def. Carlos Condit – SUB (R2 3:17)

Israel Adesanya def. Marvin Vettori – podijeljena sudačka odluka

Michelle Waterson def. Cortney Casey – podijeljena sudačka odluka

Antônio Carlos Júnior def. Tim Boetsch – SUB (R1 4:28)

Muslim Salikhov def. Ricky Rainey – KO (R2 4:12)

John Moraga def. Wilson Reis – jednoglasna sudačka odluka

Brad Tavares def. Krzysztof Jotko – TKO (R3 2:16)

Gilbert Burns def. Dan Moret – KO (R2 0:59)

Lauren Mueller def. Shana Dobson – jednoglasna sudačka odluka

Yushin Okami def. Dhiego Lima – jednoglasna sudačka odluka

Adam Wieczorek def. Arjan Bhullar – SUB (R2 1:59)

Alejandro Pérez def. Matthew Lopez – TKO (R2 3:42)

Luke Sanders def. Patrick Williams – jednoglasna sudačka odluka

----------------------------------------------------------------

Linker
25. travanj 2024 13:57