screenshot Twitter
KAKAV TIGAR

VIDEO: SENZACIONALAN POVRATAK BRITANSKE MMA ZVIJEZDE Nevjerojatna snalažljivost: Dobio borbu možda i najatraktivnijom tehnikom u borilačkom svijetu

Na jučerašnjem Cage Warriors eventu u Liverpoolu, domaća zvijezda Paddy Pimblett došla je do pobjeda možda i najatraktivnijom MMA tehnikom. Ne trebate se previše razumjeti u borilačku terminologiju da biste znali što bi značilo “flying triangle armbar”.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. veljača 2018. 16:18

23-godišnji Pimblett je odradio svoju prvu borbu nakon travnja prošle godine, kad je doživio iznenađujući poraz od Nada Narimanija, također u Liverpoolu, na Cage Warriors 82 eventu. Za povratak nije htio ništa drugo nego isto mjesto radnje, a onda je to vratio na najbolji mogući način, prenosi Fight Site.

Kao protivnika je imao 22-godišnjeg grčkog borca Alexisa Savvidisa, kojeg pamtimo po neodlučenoj borbi protiv Filipa Pejića, s prošlogodišnjeg FFC eventa u Ateni. Savvidis je nakon toga ostvario dvije pobjede u Superior FC promociji, što je rezultiralo pozivom da nastupi na Cage Warriorsima.

I izgledalo je to jako dobro te je prvu rundu čak imao Pimbletta nekoliko puta u problemima, što je zabrinulo publiku u Echo Areni. No, nisu trebali dugo čekati da u drugoj rundi dožive oduševljenje.

Prošlo je samo pola minute druge dionice kada je Pimblett izveo nevjerojatan potez. Savvidis ga je pritisnuo uz ogradu i pokušao kontrolirati, da bi Englez na to odgovorio skokom unutar kojeg hvata Grka u trokut, tako završavaju na podu, a tamo uspijeva na to povezati polugu na ruci te time prisiljavanja Savvidisa na tapkanje. I više nego impresivno od strane ovog borca čiji je profesionalni skor sada na 14-2. Već prošle godine su ga svi vidjeli u UFC-u, no poraz je to prolongirao za kasnije, no nakon ovakvih poteza, ove godine ne bi trebao ostati bez prilike da zasja na najvećoj sceni.

Linker
25. travanj 2024 18:09