SN arhiva
NASLOV U PORTUGALU

ZAPREŠIĆKI MAJSTOR NA TRONU Hrvat prebio Portugalca i postao prvak svijeta u full contactu

Piše: Dean BauerObjavljeno: 14. lipanj 2016. 16:19

Zaprešićanin Marko Martinjak, koji se dosad iskazao u boksu, kickboxingu i u muay thai borbama, u subotu kasno navečer postao je prvak svijeta u full contactu u kategoriji do 88,2 kg. U Portugalu, na Azorima osvojio je WKF naslov nakon što je pobijedio domaću uzdanicu Pedra Correiju.
Portugalac je od predviđenih 12 rundi jedva izdržao nepune dvije. Tada je uslijedio razoran udarac za Pedrove “snove”, ali i ostvarenje Martinjakovih snova o svjetskom pojasu.


“Pobjeda je tu, ‘zarađena’ nokautom u drugoj rundi, protivnik je dobio udarac u predjelu jetre i nije mogao nastaviti. Prije toga je dva puta padao u prvoj rundi. Toplo se nadam će netko prepoznati ovaj trud, ovu žrtvu i naslov”, napisao je Martinjak na Facebooku profilu nakon pobjede u Portugalu.


Martinjak je inače u posljednji trenutak uletio u ovo finale, borbu je prihvatio samo šest dana ranije nakon što je odustao Luka Brković iz Banje Luke.


Na Facebooku je vrlo jasno naglasio:
“Veliko hvala prijatelju Dušku Zoriću što me predložio Hrvoje Termopilu, koji se silno potrudio da me ubaci u ovaj meč, jer da njega nije bilo, ne bi bilo ni ovoga rezultata. Hvala i mladome Stefanu Prtini, dečku iz Banje Luke, s kojim sam se upoznao doslovno na aerodromu. Bio je velika podrška prilikom skidanja kila, savjetovanja oko prehrane i ostalih stvari. Stefane, dobio si prijatelja do kraja života. Veliko hvala ide mojim trenerima Rolandu Roniju Žeželju, koji je moje noge doveo na fenomenalnu razinu, a koje je i moj suparnik osjetio na svojoj koži. Mariju Mlinariću, pak, zahvala što je fizičku pripremljenost doveo na ovaj poseban i brutalan način, s vremenom će to biti i još bolje”, piše Martinjak i zaključuje:
“Ovaj pojas osvojen je za moju kćerkicu i moju suprugu, koje su mi dvije najveće motivacije i podrška u ovome sportu. Njihova ljubav ono je što mi daje snage da budem još bolji, brži i jači. Hvala vjernim prijateljima što me prate bilo u porazu ili pobjedi. Smatram da je ovo velika noć za hrvatski kickboxing”.

Linker
20. travanj 2024 13:23