K1 i Boks

Alen Babić na sparingu prebio večerašnjeg protivnika Anthonyja Joshue?

Alen Babić

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Napustio kamp nakon sparinga

Večeras oko 23:00 sati po našem vremenu imat ćemo prilike gledati jedan vrlo zanimljiv boksački meč u teškoj kategoriji. Bivši prvak Anthony Joshua vraća se u ring nakon dva uzastopna poraza od Oleksandra Usyka, a doček će mu prirediti Jermaine Franklin, američki teškaš koji je prije četiri mjeseca pružio sjajnu borbu protiv Dilliana Whytea i umalo odnio pobjedu.

Franklin se predstavio publici kao beskompromisan borac koji ide naprijed i ne boji se potući, koji može primiti batina, ali isto tako ne ostati dužan svome protivniku. Tehnički možda i ne previše potkovan bit će sjajan izazov za bivšeg prvaka koji je izjavio da ukoliko ne pobijedi Franklina da se povlači iz boksa. Poznati hrvatski trener Goran Babić ‘Hambi‘ u svojoj emisiji On Weight na otprilike 1:54:00 ispričao je jednu zanimljivu dogodovštinu iz Furyjevog kampa u kojem su tada bili spomenuti Jermaine Franklin, te naš Alen Babić. Po Hambijevoj izjavi moglo se zaključiti da se Franklin i nije baš najbolje proveo protiv ‘Savagea‘.

"Savage je bio na kampu kod Furyja, i tamo je bio Franklin koji boksa s Joshuom. Fury je tamo okupio dobru ekipu; Savage, Milun, Franklin i još jedan boksač, te su svi sparirali, a Savage je također sparirao sa svima njima kad je imao vremena. Sparirao je i s Franklinom, i to je bio mrtvi masakr." - započeo je prepričavati Hambi.

"Taj Franklin je dobio batine života i drugi dan je otišao iz kampa. Savage je tada došao do Furyja jer mu je bilo krivo radi toga; ovaj si je doveo čovjeka u kamp, a Savage ga masakrirao od batina."

Ovo dakako ne umanjuje kvalitetu Franklina, već samo govori o tome koliko je Alen Babić opasan. Bit će zanimljivo za vidjeti kakvu je Joshua taktiku odabrao za borbu protiv Franklina. Na vaganju je bio najteži do sada, pa bi se iz toga moglo zaključiti da neće boksati s puno kretnji kako je to primjerice radio u revanšu protiv Ruiza.

No, hoće li se ići nadboksavati ili će sirovom snagom krenuti po nokaut, ostaje nam za vidjeti. Pobijedi li Franklin u ovoj borbi, možemo slobodno reći kako je došlo do smjene generacija s obzirom na to da oni koji su do nedavno bili na vrhu više to nisu.

Linker
24. travanj 2024 07:58