K1 i Boks

Anthony Joshua ne slaže se s većinom: ‘Jake Paul je odličan za boks‘

Jake Paul
 Jason Miller/Getty images/Profimedia
Jedan od najboljih teškaša na svijetu pohvalio je mladog youtubera za trud

Puno je različitih mišljenja i sukoba oko brzorastućeg trenda youtubera i ''celebrityja'' u boksu. Puno je onih koji smatraju kako se time ostavlja mrlja na cijelom sportu, kako su takve borbe sramotne i time se omalovažavaju svi oni koji naporno treniraju i krvare za puno manje novce, a kvalitetniji su borci od youtubera. Postoji i ona druga strana koja nema ništa protiv tog trenda. Prema njihovom mišljenju, takvi mečevi privlače pažnju i dovode nove fanove. Pozitivna stvar je i što pojedini MMA borci pred kraj karijere dobivaju prilike u takvim mečevima te se dobro naplate prije odlaska u mirovinu.

Nositelj četiri pojasa (IBF, WBA, WBO, IBO) u teškoj boksačkoj kategoriji Anthony Joshua također se osvrnuo na novi trend. Britanac se konkretno dotaknuo Jakea Paula, a čini se kako ''AJ'' nema nikakvih problema te je uputio određene komplimente ka 24-godišnjem Jakeu Paulu.

''On (Jake Paul) je odličan za boks. Trudi se, nema nikakvog amaterskog iskustva, a izlaže se dubokim vodama. Na taj način, stavljajući se pod pritisak, vjerojatno će naučiti više nego brojni borci. Želim mu svu sreću'', izjavio je Joshua za IFL TV.

Jake Paul odradio je četiri profesionalna boksačka meča i svaki puta je pobijedio. Njegovi protivnici iz borbe u borbu sve su kvalitetniji. Debitirao je borbom britanskog youtubera AnEsonGiba, a nakon njega nokautirao je i bivšeg NBA košarkaša Natea Robinsona. Prva dva protivnika nisu imali nikakvo borilačko iskustvo, no poslije njih uslijedile su borbe s renomiranim MMA borcima. Paul je u travnju ove godine nokautira Bena Askrena u prvoj rundi, a prije nešto više od dva tjedna pobijedio je i Tyrona Woodleyja podijeljenom sudačkom odlukom. Tommy Fury (7-0-0) ili revanš protiv Tyrona Woodleyja trenutno se nameću kao najizglednije opcije za Jakeov idući nastup, no sve je veća lista zainteresiranih za borbu protiv njega. Anderson Silva i Vitor Belfort proteklog vikenda su iskazali tendencije ka borbi protiv njega ili njegovog brata, a lista boksača i MMA boraca koji su ga prozivali proteklih mjeseci preduga je da bismo ih sve nabrajali.

Sviđalo se to nekome ili ne, Jake Paul trenutno ne planira prestati s izgradnjom svoje boksačke karijere, a sigurno će mu puno značiti pohvala od nekog u boksu značajnog kao što je Anthony Joshua, ponajbolji teškaš svijeta.

Linker
14. travanj 2024 16:04